Sivut

torstai 4. heinäkuuta 2013

Kahvikissa kierroksella (5) - Aulassa on tunnelmaa

Siirrymme rantaa myöden Paawon patsaan risteyksen yli ja kuljemme kohti seuraavaa kahvinjanon sammuttavaa kohdettamme. Matkalla törmäämme seinätaiteeseen.

Tämä terassi on Turun terasseista omintakeisin. Kahvikissan mielestä
myös alakuloisin. Hoitamaton ja sottainen alue, josta saisi jotakin mukavaa,
kunhan vain joku jaksaisi ja viitsisi. Ja maksaisi?

Seuraava seinämaalaus liittyy Kahvikissan kohteeseen. Upea maalaus johdattaa meidät kohti Åboa Vetus Ars Nova -museota.Turun Piirustuskoulun oppilaiden työ entisen "Rettigin palatsin muurissa"

 Turun historiallisessa keskiössä sijaitsevan Aboa Vetus Ars Novan edustalla seisova norsu töräyttää isot ja pienet kahvikissat tervetulleiksi.

                      
Cafe Aulaan kulku rattailla sujuu, sisään pääsee ramppia pitkin ja se ulottuu kahvilatiskille asti.
                  
                 
Kahvilaympäristö lukeutuu Turun upeimpiin - vanha historia yhdistyy hienosti uuteen. Keskiaikaan voi kurkistella kahvia nautiskellessa. Aula on viihtyisä ja siisti, leppoisat sohvaryhmät kutsuvat lukemaan esillä olevia aikakausilehtiä.


Terassille pääsee myös ulkokautta - rattailla sinne ei sisäkautta kannata yrittää.

Pihanpuoleinen sisäänkäynti
Sisäpihan terassin puolella ramppia ei ole. Rattaita pitää nostaa ja runnoa portaiden yli, jos sisään tätä kautta rattailla haluaa.

                    
Terassilla sen sijaan mahtuu olemaan varsin mainiosti lapsen kanssa. Rattaille on varjojen alla tilaa. Lapsille on jopa hiekkalaatikko.
Pihalla oleva läpinäkyvä talo ihmetytti pienintä kissaa
Kahvikissa kiittää:
Lapsinäkökulmasta kiitoksen ansaitsee syöttötuolivalikoima.  Pillimehuja  eri  lajeja, ei kuitenkaan sokeritonta vaihtoehtoa. Tarjolla oli luomuomenamehua hedelmän omalla sokerilla makeutettuna sekä melko suuri valikoima erilaisia jäätelöitä. Lasten viihtyvyyttä lisäävät värikynät ja paperi. 
Kahvikissan erityiskiitos tapettien väriin soinnutetuille syöttätuoleille.
                              
Cappuccino valmistetaan täysmaitoon, tarvittaessa saa laktoosittoman tai rasvattomaan maitoon. Ulkonäkö houkutteleva, kuviointia ei ollut, mutta vaahdon päälle ripautettu kaakaojauhetta. Vaahto oli pehmeän täyteläistä ja sitä oli paljon – siitä kahvikissa tykkää. Cappuccino maistui aidosti kahvilta eikä maito vienyt pääosaa. Cappuccinoon kuuluu suklaamakeinen (iso plussa). Pieni kissa sai pienen keksin, josta oli hyvillään. Leivonnaistarjonta on monipuolinen, suolaisiakin vaihtoehtoja on. Kahvilatuotteet ovat kauniisti esillä. Kahvikissaa miellytti myös käytössä oleva astiasto. Lounastarjoilu.
Makunystyröitä hellivät kupposet
Palvelu on ystävällistä ja asiallista, eikä hitaudesta voi moittia. Cappuccinot valmisti asiantuntevasti Arto Vesterinen. Kahvin jälkeen voi lähteä museokierrokselle tai katselemaan vaihtuvia näyttelyitä. Pikkuostojakin voi tehdä.

Pientä viilattavaa:

Pillimehuvalikoimassa ei ollut sokeritonta vaihtoehtoa. Terassin hiekkalaatikko oli aika lailla kaljun oloinen. Ulkotilan viehättävvyyttä haittaavat oluttiskit. Rattaiden kanssa kulku pihan puolelta sisään on liki mahdotonta. Enemmän kukkaistutuksiakin voisi olla silmäniloa tuottamaan.

 
                           
                        
Kesän remontin aikana piha on valjastettu dramaattisin mustin varjoin ja juomatiskejä oli lisätty – ne alentavat ennen niin avoimen pihapuolen viihtyisyyttä ja valoisuutta melkoisesti.
Levottomuus ja hälinä hieman hailensi sisäkahvilan kahvinautintoa (kahvikissat liittivät sen ison koululaisryhmän saapumiseen).
Erikoismainintoja:
Terassilla nautit kahvisi legendojen seurassa.  Pihalta on pääsy Linnateatterin kesänäytöksiin. Taide on voimaakkaasti läsnä ja kahvin jälkeen voi  katsoa kulloinkin esillä olevan näyttelyn. Siitä Kahvikissa tykkää.
                           
Aula Cafe  / Åboa Vetus  Ars Nova
http://www.aboavetusarsnova.fi/fi
Itäinen Rantakatu 4-6
20700 Turku

Kahvila avoinna joka päivä klo 11-18

5 kommenttia:

 1. Tuli näistä jutuista mieleen mainos, jossa papeille tarjottiin joka paikassa kahvia, eikä maha enää kestänyt ilman Rennietä :).

  Hauskoja asiakasnäkökulmia jokatapauksessa. Ei olisi kahvilanpitäjille pahitteeksi käydä lukemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä he lukevat, eli nämä Kahvikissan kierrokset julkaistaan kesän aikana myös kaupunkilehti Turkulaisessa -ja kahvin he joka kierroksella ovat tarjonneet;)

   Poista
  2. Jess! Ihan loistavaa :)
   Miten muuten olkapää jakselee?

   Poista
  3. Työt alkoivat, tosin ehdin olla vain 4 pvä ja sitten alkaa vuosiloma eli huomenna. Olka on menossa parempaan, mutta ei ole vielä likikään kunnollinen.

   Poista
 2. Turussa taitaa noita mukavia baareja ja kahviloita riittää. Tekisi mieli lähteä kierrokselle, mutta kun on tuota matkaa...mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista