Sivut

torstai 18. heinäkuuta 2013

Miesajelulla

Elämämme sai uutta ulottuvuutta, kun Velimieheni lahjoitti meille itselleen tarpeettoman kynäruiskun. Se oli jo jonkin aikaa ollut harkinnassa täällä päin, mutta prosessiin liittyi monia kysymysmerkkejä. Eivätkä ne loppuneet ruiskun saamiseen.
Tuli tiettäväksi, että oli hankittava  k  o m  p  r e  s  s o  r i,  jotta kynäruiskua voisi käyttää. Saimme ensi alkuun ystäväpariskunnalta oppitunnin kynäruiskun käytöstä, sen puhdistuksesta ja tietysti kompressorilta vaadittavista ominaisuuksista.  Harjoittelimme kädestä pitäen. No niin.

Kynäruisku laatikossaan ja tuo johto ja sen päässä oleva liitin, jonka
vastakappaleen haku työllisti
Seuraava etappi oli hankkia liitin, jolla kompressori saadaan yhdistymään kynäruiskuun. Jotenkin se tarvitaan, en tiedä tarkemmin.
Siis: myynnissä olevat kynäruiskut eivät "keskustele" myynnissä olevien kynäruisku-kompressorien kanssa. Pitää olla joku liitin, joka on kooltaan kaikkea muuta kuin Suomessa LVI -alan myynnissä olevat ("liika pientä meille").

Eilen:
Lähdimme liikkeelle klo 11.00 ja kotiuduimme klo 15.00.
Matkaan mahtui (käyntijärjestyksessä)

Biltema
- asiakasneuvonnan kesäapulainen tai vasta aloittanut tai muuten vaan motivoitumaton palvelutehtäväänsä työntekijän asiantunemus liikkui tasolla - ööö - onks joku sanonu et tääl on tommonen (meidät oli ohjattu asiakaspalvelupisteeseen)
-visiittimme käsitti yhden kompressorin paketista ottamisen ja liittimen vertailun ja sovittelun kuvan mukaiseen johtoon, kaiken omatoimisesti... Ei onnistunut.

Motonet
-löysimme kahta eri kynäruiskua, toinen sama kuin omamme, kahta tähän tarkoitukseen mainittua komressoria, lisäksi kohtasimme erittäin ystävällisen myyjän, joka totesi, että tarvitsemme sisäkierteellä varustetun 1/8 kokoa olevan jonkun liittimen, antoi vielä koodinaatit lappuselle ja ohjasi toisella puolella kaupunkia olevaan LVI-erikoismyymälään (en muista nimeä)

Siis se kolmas liike - ei tulosta.

Sieltä meidät ohjattiin turkulaisten tietämään Orikedon alueen "miestaivaaseen"  eli yhteen sen monista LVI -alan liikkeistä -  ei tulosta.

Biltema (uudelleen!!!), nyt tiedettiin jo tarkemmin mitä tarvittiin (oltiin matkan varrella saatu hyviä neuvoja), ensin nippeli sisäkierteellä 1/8 kokoa ja sitten sitä vasten toinen, joka sovittaa sen 1/4 kokoon - pysyttekö perässä - ja sitten vehkeet toimii keskenään.  Ei tulosta, ei löytynyt.

Parkkipaikan yli, yritys K-raudasta - ei tulosta.

Lähdettiin kotiin.
Otin autossa käteeni Bilteman luettelon ja hain kohdan kompressorit. Siellä oli listatavarana johtoliitin. Ei kun käännös ja takaisin Biltemaan (!!!). Kävi selväksi, että ko johtoliitin kuuluu Bilteman omaan minikompressoriin eikä sovi siihen, joka meillä jo on.

Kotitohtori roikkui koko illan netissä ja vielä lisäksi 90 min help desk -puhelun avulla Velimiehen kanssa puhelimessa. Velimies surffasi pääkaupunkiseudulta käsin meidän kotipaikkakunnan alaan liittyvät liikkeet. Asia oli hänelle enemmän kuin selvä (traktorimies kun on): Tässä tapauksessa pitikin kääntyä hydrauliikkaliikkeiden puoleen ja me kun olimme asioineet LVI-juttujen parissa.
 
Ohjeita on
Tänään aamulla lähdimme klo 9.30 tavoittelemaan tuota kummajaista.
Kohteet käyntijärjestyksessä:
 
Orikedon suunnalla, siis sen eilisen LVI-liikkeen naapurissa oleva hudrauliikka-asiantuntemusta omaava  tarvikekauppa. Minä jäin autoon odottamaan. Kotitohtori ehdotti.
 
Nippeli löytyi. Myyjä oli tuonut  tiskille ainakin kilon ja ollut enemmän kuin hämmästänyt, kun Kotitohtori otti vain yhden. "Mitä maksaa", kysymys aiheutti kuulema lievän hämmennyksen,  sitten:  "Olisko euro"?  Kotitohtori antoi kahden euron kolikon. Kun myyjä kysyi, tarvitaanko kuittia, Kotitohtori repäisi, "Ei tarvita, eikä tarvitse antaa rahasta takaisin".  Tuumi autoon palattuaan, että häntä varmaan luultiin traktorinomistajaksi, kun kuulema traktoreihin niitä justiinsa tarvitaan.
 
Siitä ajoimme Motonettiin (toisen kerran jo), koska siellä oli  miehenmieltä miellyttävä kompressori, joka ostettiin, kun ensin oli kokeiltu, että hankittu liitin sopii.
 
Siitä ajoimme Biltemaan (!!!), ja sieltä hankittiin se pienennin, jolla saatiin 1/8 osainen liitin toimimaan yhteen 1/4 juttujen kanssa. (Minä olen pudonnut kärryilta jo toisen Bilteman käynnin yhteydessä).
 
Ja nyt se toimii

 
PS:
Kotitohtori totesi toista kertaa Orikedon suuntaan mentäessä
-Tämä on tämmöistä miesajelua (innoissaan), lomalla tämmöinen on kivaa (no en valita, enempi naurattaa).
-Tässähän tulee kotikaupunkin ihan uudella tavalla tutuksi, en ollut koskaan kuullutkaan mistään Oriekedon seudun monialaisista hudrauliikkakaupoista, onneksi sinun Velimies tiesi.
-?!

Kun päästiin (sitä toista kertaa) Motonetistä ulos kompressori kainalossa oli Kotitohtorilla hymy herkillä ja tunnelma huipussaan.
-Pitäisikö syödä lounas ulkona?
Jo vain kelpaa, olin jo aika väsynyt tähän miestoimintaan.
Ja sitten syötiin
 
Otin sitten hot dogin yhdellä nakilla (pitkä) ja kaikilla mausteilla. Sain puolet kokistölkistäkin.
Kyllä lomalla on mukavaa.

7 kommenttia:

 1. Kyllä tollassen reissaamisen jälkee huikopala jo maistuu!!

  VastaaPoista
 2. Just tommonen toiminta on lomalla "se juttu". Romanttinen loma-ajelu ;). Nyt sitten vaan maalaamaann.

  VastaaPoista
 3. Etsivä löytää ja sitkeys palkitaan. Vielä kun kerrot mitä tuolla vekottimella tehdään;)!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija: ruiskukynällä maalataan Kotitohrotin pienoislentokoneita ja sotaveneitä, siis minipuuhaa. Jotkut esim tekee itse kalastukseen niitä vieheitä.

   Poista
 4. Ihana tarina, vaikka ei siellä reissulla naurattanut.

  VastaaPoista
 5. Mitä opittiin. Käänny aina ensin traktorimiesten puoleen.

  VastaaPoista
 6. Hei, ehdotapas emalikattilan maalausta, tähän tyyliin:

  http://miniasiat.vuodatus.net/lue/2008/10/hyvin-suunniteltu-on-puoliksi-tehty

  Tai ehkä ei sittenkään, jos meinaan tarvii jotain osaa ym. jota ei ennestään löydy :)

  VastaaPoista