Sivut

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Ohjeet on noudattamista varten

Vanha pyykinpesukone (vm 1993) osoitti vian merkkejä. Koneesta tuli paha haju. Sähkölukolla varustettu ovi  kieltäytyi avautumasta. Koneen käydessä alkoi vesi (harmaa, liejuinen) valua koneen alta.  Kaikki yhtaikaa. Kauhunsekaisin tuntein mietimme, joko on eron paikka edessä.
-Mitä nyt voidaan tehdä, kysyin Kotitohtorilta (varmaan kohta googlettaa).
-Minä katson tuota nukkasihtiä ensin.
Osaa todellakin katsoa nukkasihdin, joka on aika sotkuisessa kunnossa.
-No niin, täältä valuu vettä ja tämä on putsattava (toteaa minulle, joka olen jo toisessa huoneessa)
-Mikähän tämä on?
Miten voi kysyä tuolla tavalla, kun minä olen eri huoneessa?
On kontallaan koneen edessä ja pitää kädessään mustaa letkua ja pientä klipsiä.
-No se on se letku varmaan, josta se vesi tulee.
- Niin, mutta miksi se lähti irti?
-?!
-En minä tiedä, eikö sitä voi laittaa takaisin (olen harvinaisen asiantunteva, menen jatkamaan omaa puuhaani).
-Näinkö se nyt laitetaan takaisin?
Miten voi kysyä tuolla tavalla, kun minä olen eri huoneessa?
-En saa tätä kiinni, mikä ihme tässä nyt on ja mikä tämä haju on?
-Minusta se on homeen ja sellaisen kummallisen märän metsän ja mullan haju.
-Ei, kyllä tämä on nyt jotain muuta.
Menee googlettamaan
-Täällä sanotaan, että pesukoneen yksi tyypillisimmistä oudoista hajuista muistuttaa kostean, homeen ja märän metsan ja mullan hajua. Se tulee pesu- ja huuhteluainejäämistä.
-?!
-Täällä on hyvät ohjeet asialle, pitää ostaa sirtuunahappoa, mistähän sitä saa?
-Apteekista (ei taatusti usko, kohta googlettaa).
-Minä katson googlesta... Hei, sitä saa apteekista.

Monivaiheisen korjausoperaation jälkeen (uusi varaosa oven sähkölukkoon, uusi letku irronneen tilanne, ammattikorjaajan kaksi käyntiä) ja todella monen puhdistavan koneen käyttökerran jälkeen ollaan tilanteessa, että pesukonetta ei tarvinnut vaihtaa. Haju lähti.

-Ohjeen mukaan pesukonetta pitää  kerran viikossa käyttää 90 asteen ohjelmalla, tyhjänä tai sitten siihen sopivalla pyykillä (on googlettanut enemmän kuin yhden päivän tätä asiaa).
- En ole koskaan tehnyt niin, sanon ja kummastelen tilannetta.
- En minäkään.
-?!
Siis sanoo ihminen, joka ei ole koskaaan ,  e i  k o s k a a n,   laittanut pyykkikonetta päälle. Kaksi kertaa on ottanut  pestyn pyykin pois koneesta. Ensimmäisellä kerralla jätin vuokaavion keittiön pöydälle, toisella kertaa olin puhelimen päässä on-line-tilassa neuvomassa.
Siirtyy nopeasti seuraavaan ohjeeseen.
-Koneen luukkua ei saa koskaan  jättää pesun jälkeen kiinni. Koneen pitää saada ilmastoitua.

Kun kaiken tämän ohjetulvan jälkeen menin seuraavan kerran kylpyhuoneeseen, löin ensin lonkkani pesuaineannostelijaan auki jätettyyn luukkuun, seuraavaksi hartiani kuivausrummun luukkuun ja niistä selvittyäni tömäytin polveni apposen auki repsottavaan  pesukoneen luukkuun.

 
Ohjeita pitää noudattaa.

4 kommenttia:

 1. Jahas, kuntoon tuli. En ole myöskään käyttänyt tuota 90-ohjelmaa, pitäisiköhän? Mutta kun ihmisen pitää olla ekologinen ja käyttää alhaisia lämpötiloja mahdollisimman usein ja säästää myös vettä, niin miten tuo nyt sopii ollenkaan..... pitääkö kaivaa perintöpellavat kaapin periltä ja pestä ne kerran viikossa!?

  VastaaPoista
 2. Haju ja töhnäongelmat loppuivat meillä, kun siirryin zeoliitittomaan pesuaineeseen. Tosin valikoima ei ole kummoinen näissä - etenkin, kun nestemäiset eivät meillä tepsi miesten vaatteiden puhdistukseen.

  VastaaPoista
 3. Hyvä että tuli kuntoon. Kyllä noita ohjeita meillä tuo V noudattaa. Luukku ja pesuainelokero auki, mutta mä käytän koneen 2 kertaa vuodessa sillä 90 ohjelmalla, ei enempää tartte.

  VastaaPoista
 4. Sinua ei ehkä naurattanut, mutta minä sain parhaat naurut loppuhuipennuksesta. Miten se menikään: "Vahingonilo on paras ilo..." Kerrassaan viihdyttävää lukemista. Pesukoneesta. Käsittämätöntä.

  VastaaPoista