Sivut

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Valmistautumisen kysymykset, osa 2


Kiitos kannustavista huomioistanne. Olen jatkanut valmistautumiseen liittyviä järjestelyjä. Pohdinnan alla on viimeisimpinä
Toipilasvaiheen turvallisuus ja lääkehuolto
Tytär on luvannut tulla varmistamaan lääkkeiden ottamisen päivällä. Kotikaupungin kotisairaanhoito tuskin myöntäisi näin lyhyellä varoajalla rannehälytintä. Tytär lupasi hetkelliseksi toimettomaksi  jääneen itkuhälyttimen, jota voin käyttää päivälevon aikana. Sen avulla  hälytän tarvittaessa apua ja hän puolestaan voi seurata, tuleeko esimerkiksi hengityskatkos. Kantosäde ulottuu hyvin tuosta käytävän toiselle puolelle. Tyttärenpojille maksan imuroinnista ja roskien viennistä, näin vältetään lisätapaturmat.
Lääkehuollon järjestäminen
Haaste: jos yhtään voin kokemukseeni luottaa, pillereitä tulee napsittavaksi aika määrä ja sen muistaminen, milloin mitäkin otetaan, voi olla hankalaa. Toinen totuus on, että pilleripurkkien ja pakkausten avaaminen ei ole aina helppoa kahdellakaan kädellä.  Tiedän, että joudun jonkun aikaa ottamaan särkylääkettä - mielestäni ihan liian monta kerralla ja monta kertaa päivässä. Tuppaa taatusti unohtumaan kellonajat ja kappalemäärä.
Ratkaisu:  Dosetti. Niitä nähneenä olen varma, että perinteisistä malleista ei ole hyötyä, koska niiden avaaminen edellyttää kaksikäsinäppäryyttä. Tässä DIY (Do It Yourself) dosetti, yksi päivä malliksi laitettuna. Mallia olen  aiemminkin eri foorumeissa kehunut toimivaksi. Tarvikkeet: A4 valkoinen paperi  (voit ottaa myös mieliväriäsi), maalarinteippi, tussi tai kuulakärikynä, lääkkeet.

Kuvan laatu on melko heikko, mutta perusidea selvinnee.
Tässä on hyvä puoli se, että pillerit eivät putoile, kun on ensin ne on vaan saanut laitettua paperille. Siinä kannattaa käyttää ammattiapua. Kun teipin irrottaa, tulevat pillerit mukana. Hiukan voi teippi maistua pahalta, kun pillerit suuhunsa nappaa, mutta toimii muuten mukavasti. Jos käytössä on tömäkämpää teippiä kuin maalarinteippi, kannattaa varoa, että huulta ei irtoa. Viiksihaituvat saavat rauhassa lähteä. Teippiin voi kiinnitellä pieniä sarjakuvahahmotarroja, joita tuli Pääsiäismunista. Halutessaan kirjoittaa kaikkea rohkaisevaa, kuten "Kyllä se siitä" tai "Enää viikko" tai "Olet ihana".

 

5 kommenttia:

  1. Minulla on tosi huonosti avautuva dosetti ja olenkin ehtinyt miettiä, miten huonokätiset mummot saa ne auki. Hyvä että olet ideoinut toimivamman version. Kannattaa myös hyödyntää kaikki saatavissa oleva ulkopuolinen apu:)

    VastaaPoista
  2. Mulla on apteekista hankittu dosetti, minkä saa yhellä sormella auki. Viel mul on kännykässä hälyytykset laitettu, et millo tarttee lääkettä ottaa.

    VastaaPoista
  3. Nyt Leijonan luolaan välittömästi tuon dosetin kanssa.

    VastaaPoista