Sivut

torstai 16. heinäkuuta 2015

Mansikka-aika

Kotiprofessori viettää laatuaikaa omaa lomaansa vielä viikon verran, kun minä jo harjoittelen työelämää. Alkuviikolla käytiin aikalailla tavanomainen keskustelu puhelimessa:
-Miten minä niitä hillomansiokoita nyt sitten ostan?
Hyvää  tässä puhelussa oli, että oli ottanut kuuleviin korviinsa, kun olin jutellut mansikoiden  hankinnasta ja pakastamisesta.
-Siis älä nyt vaan hillomansikoita ala torilta kyselemään, vaan sano siellä, että ne pakastetaan.
-No mitä laatua minä ostan?
-No vaikka joku Senga Senga.
En olleenkaan muista mitä laatuja mansikoista on olemassa.
-Kunhan kestää pakastamisen hyvin ja on makea.
Teki työtä käskettyä.
Seuraavaksi tulee puhelimeen lukuisia tektsiviestejä  ja mm kuva rasioissaan somasti olevista mansikoista. On siis osannut ilman kehoitusta a) hankkia pakasterasioita, b) perata mansikat ja c) laittaa ne rasioihin.
-Nämä eivät mahdu pakasteeseen, heitänkö pois loput?
Kuvassa on ainakin kaksi litraa mansikoita! Kysyy ihan tosissaan.
-Et heitä pois, mansikat laitetaan mökin puolen pakasteeseen, joka on liki tyhjä juuri niitä varten. Mökki on citymökkimme eli vastapäinen asunto.
Kotiin tulessani työpöydällä on edelleen  ns ylijäneet rasiat, jotka saan oikein hyvin mahtumaan sinne minne pitääkin. Jätän illaksi pari rasiaa itselleni maistelua varten. Kun illan suussa otan rasiallisen ja alan valmistaa mansikkarahka/jogurttiseosta, en voi kuin hiljaa itsekseni ihmetellä. - Toki olin osannut varautua jonkinlaiseen spektaakkeliin, kun töistä tullessa rekisteröin perunakuorimaveitsen tiskialtaassa ja mielestäni siinä oli mansikan jäämiä.
Tältä näyttävät hyvin perusteellisesti peratut mansikat. Arviolta noin 1/4 per mansikka on kaivettu pois.
Siitä 14 litrasta, jonka Kotiprofessori hankki, lienee rasioissa noin 12,5 litraa. Se on karkea, mutta luullaakseni oikeaan osuva arvioni.
Mitään en  huomauttanut. Hanke oli sentään hyvää tarkoittava yritys turvata minun marjarahkasössöni seuraavien kuukausien ajaksi.
Illalla kun maistelin herkkuani ja kiittelin urakasta, niin totesi vielä niin tyypillisesti:
-Torilla ei ollut sitä Senga Sengaa kellään. Kyselykierrokseni aikana yksi myyjä totesi, että Paimiossa jollakin olisi.
Et sitten lähtenyt Paimioon kyselemään, ehdin miettiä.
-En sitten lähtenyt Paimioon ajamaan, vaan otin näitä.
-No mitä laatua nämä sitten on?
-En muista, mutta eikös ole hyviä ja otin kunnolla ne törötkin pois.

-Niin otit, hyviä on.

1 kommentti:

  1. "Heitänkö loput pois?" Hah haa :D Vaikka onkin töröt otettu liiankin kunnolla pois, saat kyllä olla iloinen noin toimeliaasta miehestä :) Meillä ei takuulla onnistuisi moinen projekti. Mistä tulikin mieleen, että pitää huomenna hankkia pari laatikollista mansikoita, kun ensimmäinen pakkaseen saatettu on jo puoliksi syöty. Smoothieta varten pakastan, mutta pojat innostuivat syömään pelkkiä jäisiä marjoja. En valita, pääasia että syövät.

    VastaaPoista