Sivut

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Suosittelen kesätalkkaritoimintaa!

Firenzen matkan jälkeen olen toiminut työnantajana. Esimurkku (14 vee) toimii "kesätalkkarina" ja teki hommia 4 tuntia päivässä 3-4 päivää viikossa. Tehtävissä mm raivaustöitä kotiverstaallani, harrastusvaraston lajittelu, säilytyslaatikoiden dymotarrojen valmistaminen, parvekkeiden peruspuhdistus linnun/oravanjätöksistä ja pesu. Lisäksi talkkari kantoi kellarin ja vintin tyhjäksi roinasta jota-vielä-joskus-kuitenkin-tarvitaan. Ei enää tarvittu.
Eilen jouduin palkkaamaan lisätyömiehen (ilmiselvä Murkku, kohta 16 vee), koska hän ajaa John Deereä (mopotraktori, lavallinen menoihme). Siihen lastattiin  romppeet ja käytiin kaatopaikalla, jossa en ole koskaan ennen vieraillutkaan. Kotiprofessoriakin kyyti mopotraktorissa kaatopaikkakeikka kiinosti sen verran, että lähti mukaan.

Valtavia vuoria tyypitettynä eri jätelajeihin. Tässä kierrätyspuuta.
Ja alla mielestäni aivan hukkaan menevää hyvää  tuolia, josta päälystämällä saisi ihan hyvän vielä.
- E-ei totesi Kotiprofessori, joka seurasi katsettani ja oivalsi ajatukseni.Kuvassa alla mopotraktori ja väylä, jonne saattoi ajaa ja sitten lajitella oman kuormansa selkeästi merkittyihin astioihin.

Löysin myös kontin, jossa luki EKOTORI. Sinne vein kuusi hyvä tuolia, jotka vintissä olivat  noin 5 vuoden aikana saaneet aikamoisen pölykerroksen.

Kesätalakkari-ideaa saa ja kannattaa vapaasti lainata ja kokeilla. Suvun nuoret kun eivät vielä virallisiin työmarkkinoihin oikein ikänsä puolesta kelpaa. Meidän talkkarimme oli todella täsmälliseti klo 8.30 paikalla valmiina hommiin,  teki pyydetyt työt, pisteenä iin päälle vielä silitti liki 4 metriä pitkän pöytäliinan! Ja hinta oli 4 euroa tunti ;). Työpäivään sisältyi lakisääteisen mehu/hedelmätauon lisäksi lounas, jonka mummo antaumuksella työnantaja teki työmiehen toiveiden mukaan...

4 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa :). Win-win-tilanne sanoisin :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä on idea, jota olen antaumuksella yrittänyt toteuttaa niin kotona kuin mökillä, mutta meidän teinien kanssa toimii hieman takellellen. Olen saanut heidän kaverinsakin innostumaan paremmin mopon bensarahaa tienaamaan. Pitänee taas järjestää uudet rekrytoinnit, koska pihaltamme kaadettujen puiden pöllit pitää saada pienemmiksi ja halkoliiteriin.

  Terveisiä muuten kotikaupungistasi, vietin siellä viime yön. Aikataulumme oli niin joustava, etten osannut ottaa yhteyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan työ maistuu paremmin, jos työantaja on joku muu kuin oma äiti... Näin luulen ;). Ja ensi kerralla sitten otat yhteyttä, kun täällä päin liikut, jookos?

   Poista
 3. Win-win-tilanne todella! Nuori tykkää, nuoren vanhemmat tykkäävät ja isovanhemmat suorastaan nauttivat. Mahtava kesätyö, myös nuoren mielestä. Ei oo katsos liian rankkaa, mutta työtä kuitenkin.

  Että kiitoksia vaan <3

  Minna

  VastaaPoista