Sivut

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kadonnutta vyötäröä metsästämässä

Lupasin itselleni pitää huolta viskeraalirasvan vähentämisestä personal treinerin loman  lomani aikana.  Omatoimisesti oikein päätin kuntoilla, vaikka normitilassa tarvitsen ainakin kerran viikossa viereeni motivoivaa kannustusta. Semmoiseksi on elämä mennyt. Mitään ei voi ilman ohjausta tehdä. Ihan on elämä tapissaan, kun personal treiner pitää hyvin ansaitun lomansa.
                           Kuvassa Alanyan huhtikuinen rantamaisema - sielläkin kuntoiltiin! 

Yksin salille meno hyvin laaditun ohjelman kanssa saattaa onnistua, siis vain saattaa.  Eikä kotona millään tietenkään ehdi onnistu vatsalihas/selkälihas/reisijumppa, vaikka kaikki naistenlehdet  on yksinkertaisesti (laiturinnokassakin) toteutettavia jumppaohjeita pullollaan. On hankittu pilatesrulla ja -pallo kotiin, muutaman kilon painot lymyävät tuolin alla. Aamuisin hyvin voisi ne kirotut vatsaliikkeet tehdä samalla, kun odottaa kahvin tippumista. Ei veisi kuin 10 minuuttia kiireisestä elämästä. Mutta ei.
Ja venyttelyt sitten? Kuka niitä kotoa viitsii tehdä?  Olkapää (se pari vuotta sitten leikattu), miksei toinenkin, ihan kotturassa, työ ja harrastus  pitkälti tietokoneen kanssa touhuamista ja käsillä näpertämistä, alaselkä ja toinen lonkka niin tiukassa, että autosta poistuminen näyttää oudolta. Mutta kun kukaan ei ole käskemässä.

Miten naiset ennen piti hameensa sopivina? Ei ne uusia ostaneet. Ei tarvinnut. Eikä ollut rahaa. Ne hakivat kaivosta veden, kantoivat sisälle, molemmissa käsissä vähintään saman verran painoa kuin minulla salilla pystypunnerruksessa ja kyykky/vaihtoaskelkävelyssä kahvakuulia. Annostelivat veden kattilaan, nostelivat ja siirtelivät pitkin hellan pintaa. Väänsivät pyykkejä rannassa (olkavarsien kierto ja alaselän voimistaminen), ripustivat narulle (kurkotus, venytys), kuurasivat lattian kontallaan (selän pyöristys ja suoristus), kurkottivat ylös-alas-sivulle siivotessaan (varsinaista COREa - vartalon-hallinta, tasapaino), kulkivat jalan tai pyörällä paikasta A paikkaan B (kestävyys,hapenottokyky).
- Eikä ollut some-välineitä, joiden ääressä taidetaan pilata paitsi ryhtimme myös ajattelukykymme. Haettiin sanomalehtikin matkan päästä postilaatikolta. Kävellen.

Kirjanpitoni mukaan olen jollakin tavalla onnistunut. Hanke jatkuu vielä pari viikkoa ilman ammatillista tukea. Tavoite oli harjoitella itsenäisesti ja ympätä mm omatoimisalia näihin viikkoihin kerran viikkoa kohti. Puolustukseksi huomattaneem, että olin Firenzen lämmössä tästä neljästä viikosta viikon. Siellä kiivettiin Duomon liki 500 askelta pystysuoraan ja oltiin muutenkin liikkeellä noin 3 tuntia päivässä.

Ajalla 15.6.-12.7.    kerrat
Saliharjoittelu itsenäisesti2
Personal treiner tapaaminen1
Core (ohjattu ryhmä)2
Terve selkä (ohjattu ryhmä)2
Kahvakuula (ohjattu ryhmä)2
NMC (ohjattu ryhmä)1
Xyckling (sisätilapyöräily verissä päin)2
Lisäksi:
Aamuinen vesijuoksu (30 min) ihan ite4
Kävelylenkki (40-60 min)3
Ja hyödyttikö tämä mitenkään? Kuka itsensä mitenkin näkee (en tykkää liian tiukoista hameista) ja miten kesäänsä ja aikaansa ylipäätään kuluttaa. Minä näin. Tyytyväisyyttä lisää mökkitalkkarin kanssa toteuteuttu kirjahyllyjen ja varastojen siivous, jossa siinäkin tuli hiki monta kertaa. Ja nähtiin kaatopaikka.
Näkee sitten, kun yritän laittaa syyshametta päälle. Jos ei mahdu, siirrän kirpparikassiin. Ja kiristän tahtia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti