Sivut

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Shoppailua?

Minä vierastan sitä, että matkalle lähdetään "shoppailemaan".  Niin Kotitohtorikin. Se on kotimaassakin vastenmielistä. Tämä kesä on täysin poikkeuksellinen, sitä on tehty. Ja vielä maailman äärissä. Oikein jonotettu (Abercrombien ja Applen lasikuution jonot). Ennenkuulumatonta.
Sen ymmärrän, että museoissa jonotetaan. Kotitohtori ei oikein jaksa ymmärtää sitäkään.
Kun etukäteen opaskirjassa sanotaan, että Vapaudenpatsaalla voi mennä tunteja, koska siellä on isot jonot, sinne ei mennä, katsotaan mieluummin ilmasta käsin.
Empire State Buildinkiin varattiin etukäteen sellaiset Express lippuset, että niitä vilauttamalla pääsi kaikkien ohi (jonoja  p a l j o n, joka mutkassa). Portieerit korottivat ääntään EXRESS TICKETS HERE PLEASE - viittoilivat, aukaisivat naruja, päästivät ohi - liput  n ä y t t ä v ä s t i  käsissä. Jollakin tavalla outoa - en kiellä, myös mukavaa päästä jonojen ohi. Pääsi nopeasti perille.

Samalla kun vahdin kahden nuoremman seuralaisen ostoshurmiota ja rahankulutusta, aloin päästä kärryille. NHL-kaupassa tilanne ryöstäytyi täysin käsistä:

Detroit Red Wings - Cool 
Joukkueesta en tiedä mitään. Kurkin Googlesta, mihin kaupunkiin liittyy.Ostospäätökseeni vaikutti ennen muuta silmää miellyttävä graafinen ilme ja paidan materiaali - hiukan läpikuultava.
Tytär sanoi paidan nähtyään, että tuota et sitten minnekään yleisesti päälle laita.
Ja minähän laitan.
Pankaa merkille kassin (malliltaan ikään kuin "merimiespussukka") naurut. Luistimen narut.
H i e n o.  En luovu siitä koskaan. Vahvaa muovia, teen siitä kuntosalin märän pyyheliinan ja hikivaatteiden oman kassin.  Siinä on Elixian pukukopilla ihmettelemistä!
          
                                                    MoMan (Museum on Modern Art) kaupasta nämä.
                                Eläinpyramidin rakennustarpeet ja nenämitta pientä mittaamista varten.

                                                                               Ja nämä
                                Joka miehen juhlarusetti ja hieno kirja New York silloin ja nyt
Kuvat ja tarinat siitä, millaista oli ennen ja mitä tilalle on rakennettu. Mukana myös World Trade Centerin tuhutuneet kaksoistornit.

Muuta hankintoja en tehnyt. Seuralaisten saalis sen sijaan oli moninkertainen.

1 kommentti:

  1. Kauppaan jonottamista en kyllä ymmärrä. Tukholmassakin on kuulemma joku nuorison suosima vaateliike, johon jonotetaan. Omat nuoreni ovat onneksi "nevahööd" koko putiikista :)

    Mutta museoon olen kyllä jonottanut Pariisissakin kerran varauduin Musee d'Orsayn jonoon pokkarilla, jonka melkein sain luettua loppuun ennen sisäänpääsyä. Nykyisin minulla on aina neuletyö mukana, niin jonossa kuin jonossa ei tule aika pitkäksi.

    VastaaPoista