Sivut

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Happy Days 37/100: Kesäretki syvään etelään (1)

Kotitohtori suostui pieneen kesäretkeen, jonka pontimena (minulla) oli Kauttuan Ruukinpuiston kesätapahtuma, Aistiunelmaa Pop up 5.7.-12.8. Suostutteluksi riitti, että löysin passelisti matkan varrelle Kotitohtoria kiinnostavan hotellin (matkan tueksi vielä se tosiasia, että sunnuntaina oli Porin suunnalla perhejuhla, jonne joka tapauksessa oli suunniteltu mennä).Nukkekotitarvikkeita

Hienoja retrovaatteita

                                                                        Risutöitä


Kauttuan Ruukinpuiston alue on mielenkiintoinen kohde ilman Pop uppiakin. Alueella sijaitsee paitsi historiallinen ruukinpuiston alue vanhoine taloineen ja ruukinpuiston klubirakennuksiseen, myös paljon Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia, mm kuulusia "rinnetalo".


Siitä sitten Porin (kirjakauppa, apteekki, cappuchino) kautta nenä kohti Mäntyluotoa. Matkalla kurvattiin vielä  paikallistamassa Kaanaan vesitorni, jonne oli suunniteltu retki sunnuntaille. Tarkoitus oli tarkistaa, onko torni ylipäätään avoinna.
- Mennään nyt heti tänään, totesi Kotitohtori.
-No mutta eikö olisi huomenna kiva, kun meillä on huomiselle hyvin aikaa nyt kun tiedetään, että  paikka on auki?
-Ei kun mennään nyt vaan, ei sitä tiedä, tarkoittaako kyltissä oleva "Avoinna joka päivä klo 11-17" sitä, että se olisi auki sunnuntaisin.
Siis tuollaista ei epäile muu, kuin lähtökohtaisesti perusporilainen (puolisovalinta joskus, oikeasti, kummeksuttaa).
Niin mentiin. Hissmaksu oli 1 euroa, muuten vapaa päästy tähän puolet Puijon tornin korkeudesta olevaan torniin. Perillä pieni kahvila A-oikeuksin ja mikä tärkeitä, mahtavat näköalat! Ylhäällä oli  muutamat rappuset eli ihan esteetön kulku ei perille asti ole.

  Vesitornin  seinusta on Suomen jyrkin ja korkein kiipeilyseinä.


 Nokinen kiva kahvipannu ja 

hienot maisemat

Neuvoa antavat otettiin  Mäntyluodon Aallonmurtajalla, illalliseksi pizza ja salaattia Messissä ja yöllä vielä uinti Kallon kiviltä (vain Kotitohtori).
'

                                           

             

                                     Kunnon annokset pizzaa ja kanasalaattia

                                                            Unskila ei enää toimi

Hotellimme oli perinteikäs Mäntyluodon hotelli, jota voin suositella. Vaikka ei olisi asiaa Mäntyluotoon, kannattaa tämä Yyterin hiekkarantojen välittömässä likeisyydessä oleva Mäntyluoto ja sen vieressä oleva Uniluoto Kallon huikeine kivikkorantoineen kokea. - Ja oli Mäntyluodolla omakin hiekkarantansa.                                     
Jos olette Jazzeille menossa, Mäntyluodon hotellissa oli kuulema vielä pari huonetta vapaana! Etäisyys Jazzin humuun ei ole matka eikä mikään.

Matka oli Kotitohtorille nostalginen. Oma vanha koulu ei enää toimi (valkea kivirakennus), mutta sen vieressä oleva pitsihuvila on vielä vuoden kouluna toiminnassa. Sitten koulu alueelta poistuu. Kotitohtorin ollessa ensimmäisellä luokalla pitsihuvilassa oli terveyssisaren vastaanotto.

           
                                    Koulu ja koulun pihan upea vanha varastorakennus (vessa?)

Tämä upea betonipysäkki oli Kotitohtorin ensi koulutien päätepiste.Matkallakaan ei jalkapallo unohdu!

Seuraavana päivänä olikin sitten uudet seikkailut - niistä sitten hiukan myöhemmin!


1 kommentti:

  1. Kylläpäs teillä on ollut mukavan oloinen matka! Suomessa on niin paljon kaikkea kivaa kesällä. Pitäisi itsekin saada päivitettyä blogiin lomajuttuja, mutta nyt kun on taas päivät töissä niin illalla pitää vaan nauttia kesästä. Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista