Sivut

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Tämä ei ole reilua


Kyllä niin kiukuksi pistää.
Joka kerta kun lähden lähikauppaan tai muuten vaan jaloittelemaan, törmään tähän tunteita nostattavaan ilmiöön.  Mihin tahansa suuntaan kotiovelta lähden. Sunnuntaisinkin. Puhumattakaan siitä, että on Jouluaatto, Juhannus, Pääsiäinen, Helatorstai tai Uuden vuoden päivä. Sellaista kirkollista pyhää ei allakasta löydy, että tältä ilmiöltä välttyisin, työväen juhlasta Vapusta puhumattakaan. Ovet ovat auki, sepposen selällään klo 8.00 aamusta iltaan. Näitä ovia on 100 metrin säteellä 4 (n e  l  j ä ). Siinä somasti vierellä tunnettu perheravintola, kulmakunnan lasten karkkiaitta R-kioski, yksi tilitoimisto, kukkakauppa ja kampaaja. Niiden ovet ovat juhlapyhinä kiinni.

Hieronta (erityisesti  thai-etuliitteinen) näyttääolevan palvelu, joita tässä yhteiskunnassa tarvitaan liki yhtä paljon kuin lähisiwaa. Se siwa aukeaa  jo klo 06.00. (Sinne en ole vielä kertaakaan niin ajoissa ehtinyt).
Yhtenä aikaisena sunnuntain aamun kävelyllä (mummoiässä herätään aikaisin) osuin paikalle samaan aikaan, kun työntekijä oli aukomassa ovea ja asetteli päivän tarjousta ikkunaan. Paljasta  naisen pintaa liki olemattomissa vetimissä. Olikohan kyseessä potilas vai ko työpisteen hoitaja, sen verran oli paha vääntö kropassa, että tilanne ei heti auennut.
Tiedättekö mitä?
Minä sanoin huomenta. Siinä tönötin sosiaalista kanssakäymistä vaatien, pipo päässä, 10 vuotta vanhassa untuvatakissani , ”somelainen muija”.  Varmaan voitte kuvitella tilanteen. Työntekijä edusti toista  rotua,  vaatetuksensa huomattavasti  keveämpi.  Jatkoin sinnikkäästi yksinäistä keskusteluani, voisiko muuten harkita noiden mainosten kiinnittämistä hiukan korkeammalle. Kysyvä katse.  Lastenrattaita työntäessäni olen havainnut, että ratasikäiset joutuvat noiden tarjousten kanssa tekemisiin ihan väkisinkin.  Minusta on kyse lastensuojeluasiasta, lisäsin mielestäni asiallisen ja perustellun uhkaavasti.  Oikeasti - mitä siinä selität, kun rattaista kuuluu, ”pimppi”, ”peppu”, ”tisu” ?

Arvaatteko mitä?
Keskusteluyhteys aukesi. Meitän johtaja sano, laitta näin alas. Autosta sitte mies näke.

Tiedättekö mitä?
Aion selvittää asiaa vähintään tasa-arvovaltuutetun kanssa ja lisäksi liikealan aukioloaikoja säätelevän viranomaistahon kanssa.  Näin ei voi olla.  Käsittääkseni näitä palveluja käyttävät eniten miehet.  En tunne yhtään kampaajaa, joka voisi pitää liikettään auki kaikkina vuoden päivinä. Ilmiselvä epäkohta. Kyllä naisetkin tarvitsevat hoidon.  Joka päivä.  Kampaaja  tosin hoitaa yläpäätä.

2 kommenttia:

 1. :D.

  Tässäkin pikkukylässä joka toinen ovi on thaihierontaan ("OPEN". Uusi tyttö...) ja joka toinen on kebab-ravintola.
  Mutta ne ei taida sentään ennen Siwaa aueta :D

  VastaaPoista
 2. Minä en ole onneksi näihin törmännyt muuta kuin lehdistä lukemalla ;)
  Sulle olisi tunnustus blogissani ;)

  VastaaPoista