Sivut

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Takaluukun päivitys - haaste

Samalla kun auton renkaat vaihdetaan ja auto muutenkin siivotaan, niin suosittelen takaluukun inventaariota. Itse ryhdyin puuhaan taannoisen auto-irti-jäästä-operaation innoittamana. Tosin  takaluukustani löytyneiden välineiden avulla autoa ei jäästä irti saatu.
Voit ilahduttaa itseäsi ja  muitakin suorittamalla analyysin omassa autossasi - lupaan palkinnon kolmelle esimmäiselle kommetin jättäneelle ja haasteeseen omassa blogissaan vastanneelle. Jätäthän linkin  minulle! Haastetta saa vapaasti jatkaa eteenpäin.
Oma tulokseni
Yleisnäkymä: sekava, sottainen,  tunnistan neljä tarviketta
1) lastenistuin,  musta muovisäkki ympäriltä rutussa, kangas pilkottaa, tahroja, odottaa noin kolmen vuoden päästä siihen istumaan kykenevää (tullut lainakierrokselta takaisin viime vuoden marraskuussa)
2) saha, ruosteessa
3) tinakauha (eihän sitä koskaan tiedä, missä uuden vuoden aattonsa milloinkin viettää)
4) harmaa ja ruttuinen muovipussi (muovipussilla voi vaikka laskea mäkeä - pulkkaa en näe)
Tarkempi analyysi paljastaa seuraavat
1) pariton puutarha/työkäsine
2) Lasolia ja kahta muuta ainetta, sisätilan siivoukseen (ovatkohan pakkasen kestäviä?)
3) noin metrin pituinen keppi, sopii vaikka ni-ha jumppaan
4) etulasin pyyhin, näyttää aika isolta ollakseen autooni sopiva
5) toinen saha, ruostetta, pienempi kuin heti luukkua avatessa näkökenttään osunut
9) kadoksissa olleet käsityö- ja askartelulehdet (3 kpl), harmaassa muovipussissa
5) jerrykannu (bensa loppuu yllättävästi aina silloin kun ei pitäisi)
11) nahkasalkku (odottanut 5 kk menoa suutariin, lukko rikki, Kotitohtorin lempisalkku)
12)  karhu (pieni)
13) metallitanko, jossa kierteet ja kummallinen "kiekko" siinä kiinni
14) ensiapulaukku
15) varoituskolmio
16) Helsingin Sanomat 10.2.2011 (siis 2011)
Lisähuomio
Voitte kuvitella Vävyn ilmeen, kun hän työkalupakkia etsiessään (minun autostani!) löysi tinakauhan. - Kyllä tinakauhalla voi hiekottaa, se on todistettu.

Laitan vielä kuvat tositteeksi löydöistäni (haasteeseen vastaamiseen ei tarvitse kuvia).

yleisnäkymä

 askartelulehdet

  tanko,varoituskolmio

 Lasoli, turvaistuin
 
Muita aineita
 
 Salkku

Lehti  

 

EA-laukku


Puukeppi

 Lasinpyyhkijä

 Työkäsine

 Nalle, jerrykannu

 
Autoni takaluukku on varustettu kuvassa näkyvällä "kannella", jota
käyttämällä takaluukusta saa (saisi) kaksikerroksinen. Kun kuvaussessiota päättäessäni
päätin piilottaa kaiken roinan katseeltani, en  saanut kantta toimimaan.
Vika ei ollut kannessa, vaan ilmiselvästi omissa taidoissani.
 
Tätä haastettaa voit vapaasti jatkaa. Laitan tämän nyt seuraaville:
 

7 kommenttia:

 1. Hi hii... Hauska haaste... Mulla on vaan se ongelma, että auto on mun miehen valtakuntaa ja mä istun vaan pelkääjän puolella... Siitä syystä mä en pidä autoa edes mun tavaroiden varastonta ;)))

  VastaaPoista
 2. On hauska haaste. Mahtoiko minulla olla ennakko aavistus tästä, sillä olen ehtinyt vähän ruokkoamaan isompia välineitä viikolla(esim. lumentyönnintä..)syystä, että pitäisi takaa valoja uusia. Edelleenkin yleisnäkymä on täyteen ahdettu. Päälimmäiseksi on nostettu säkillinen kierrätykseen menossa olevia limupulloja jätesäkissä. Kerkeehän ne tuonnempana. Matkassa myös liekkö viime kesästä jääneitä pesuun menossa olevia mattoja pari kappaletta ja pirkka kassillinen vankempaa tekoa n.20mm oleva kiinnitysköysi, haiseepa se tervalta. Toivottavasti kaverini kissa ei tykkää hajusta huonoa, kiipelytelineeseen materiaalia nääs. Vaihtoehtoisesti matot ovat hyvissä ajoin hollilla, niin sen täytyy olla. Eihän kesähelteisiin niin pitkä aika ole. Lisäksi silmiin osuu iso kannellinen muovilaatikko.
  Tarkempi analyysi paljastaa laatikon sisältävän kaikkea hyödyllistä, rukkasia pareilla ja ilman, tunkki, meisseleitä rensseleitä ja epämääräinen lajitelma nesteitä. Omilta paikoiltaan tarranauhoissa piukasti kiinni varoituskolmio, talouspaperia ja ensiapulaukku. Pohjalla on mytyssä hirvikärpästakki, pieni kirves, halkokassi, lämmitysjohto ja ajastin. Silmäilyä tehdessäni, merkille laitettavaa on tietysti kassillinen kirjastoon palautukseen menossa olevia kirjoja. OHO, Pitääpä muistaa. Näyttää tuo pieni autoni toimivan välivarastointi paikkana monelle asialle. Melko paljon tuohon näyttää mahtuvan rompetta. Olen sellainen kierrättäjä, milloin muistan niin nostelen kyytiin muille meneviä kirjoja, vaatteita jne. ja toisin päinkin. Ilahtuneena totean, että kaikki marjastus ja sienestys välineet on viety talveksi sisälle, ei löytynyt yhtään evästermaria eikä voileipiäkään.

  VastaaPoista
 3. HIH! Aika vaikuttava kokoelma mitä moninaisimpiin touhuiluihin sopivaa välineistöä.
  Totta: tinakuha on oiva hiekoitsulapio, ei paina paljoa, eikä vie paljoa tilaa.
  Meidän auton takakontti oli aika tyhjän näköinen kun eilen sinne kauppakassin heitin.

  VastaaPoista
 4. Loistava haaste!!! :D mun tosin täytyy jättää väliin koska minulla ei ole omaa autoa :/

  VastaaPoista
 5. Tein työtä käskettyä: http://not-the-life-i-ordered.blogspot.fi/2013/04/kuinka-paljon-mahtuu-pieneen-hiaceen.html

  VastaaPoista
 6. Tää on tämän vuoden ehkä antoisin haaste. Vaikkei ole blogia eikä liiemmin autoakaan, ja on vain sekä blogien että autojen (suur)kuluttuja ja autolainaaja, voi silti vastata haasteeseen hieman mielikuvitusta käyttäen "Jos minulla olisi auto..." Niin, siis minä teen nyt niin. Jos minulla olisi auto (tai kun lainaan autoa), sen takakontti olisi kaaos, rykelmä erilaisia tarpeellisia vehkeitä (vrt. tinakauhasi), paperia,paperia ja vähän vieläpaperia, kyniä, tyhjiä pillimehupurkkeja ja Gainomax-purkkeja, pari rikkinäistä skrapaa, muovikassi tai -kasseja ja esimerkiksi parittomia lasten tumppuja. Kuinkahan moni nainen ihan oikeasti siivoaa autoa ja huolehtii takakontin kunnosta ja tavaroista?

  VastaaPoista
 7. En ihan ehtinyt kolmen sakkiin, mutta ihan huippua, kun ylipäätään ollenkaan. Kiitos kun kävit näytillä. Muuten olis tämäkin kiva löytö jäänyt tekemättä :)

  VastaaPoista