Sivut

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pöpöjen jahdissa - Happy Days 4/100

Valtakunnan iltapäivälehdessä oli taannoin perinpohjainen artikkeli siitä, miten likaista kotona on. Esimerkiksi tyynyt. Tai tiskirätti ja tiskiharja. Puhumattakaan vessaharjasta. Tai pyyheliinasta. Tyynyissä on pölypunkkeja, irtolikaa, bakteereita, pieneliöitä, jopa hometta. Tyynyyn kuulema kertyy painoa vuodessa jopa kilon verran lisää juuri tuosta hiestä ja muusta ihmisen päästä irtoavasta moskasta. Tyynyt pitää pestä kolmen kuukauden välein.  Näin on.
- Lähdin heti kuvaamaan tyynyjämme varmistuakseni tilanteen vakavuudesta ja saadakseni näppäistyä Happy Days kuvat 4/100.

 Irtolikaa en paljain silmin erottanut

Ohjelmoin välittömästi  näille pesun neljännesvuosittain kotikalenteriin ja vaihdoin puhtaat vuodevaatteet ihan vaan turvallisuussyistä.
Ongelmansa siinäkin.
Lehtitiedon mukaan pesty pyykki on sekin valmiiksi pöpöjen vallassa, koska pyykikoneessa pestään kaikenmoista vaatetta, joista koneeseen jää likaa ja bakteereita.  Siis koneella pitää "pestä" välillä ilman pyykkiä, jotta tuo haitta minimoitaisiin.
Aloin heti sterioida Kotitohtorin paitoja ihan siltä varalta, että niihin on pesusta jäänyt jotakin vakavasti otettavaa lajiketta.
Täyskuuma rauta tappaa pienimmätkin olennot (ja tuhoaa keinokuitua sisältävän T-paidan - onneksi oli Kotitohtorin).
Keittössä pahin taisi olla tiskiharja ja tiskirätti - heitin epäilyttävältä haiskahtavan rätin oitis pois. Soma harja vielä jäi Pääsiäistäni ilahduttamaan.

Niin, koti on vaarallinen paikka.
Kun tähän kauhuskenaarioon lisätään vielä se, että suurin osa vakavista tapaturmista 
sattuu kotona, niin kuka enää kotona uskaltaa olla?
Minä lähden matkalle.
Tai sitten en. Mistä sitä tietää, kuka on viimeksi juuri sitä hotellin tyynyä käyttänyt? 

PS:
Kuka osaa kertoa, miten pestään parisängyn  kokoinen Tempur-patja? 
Siihen vasta pöpöjä mahtuu.

3 kommenttia:

 1. ei varmaan mitenkään :D heität sen ens talvena pihalle pakkaseen palelemaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se patja on niin iso ja painava, että en saa varmaan parvekkeen ovesta rahjatuksi :) . Uutta ei vastaavaa pysty hankkimaan ihan heti, kallis. Tempurit on mielestäni ylihintaisia, mutta todella hyviä tosin.

   Poista
 2. Kääk :). Justiin uimahallissa joku puhui tosta samaisesta jutusta ja viljeli sen sortin kauhuskenaarioita, että päätin lähteä puolipukeissa pihalle :D

  VastaaPoista