Sivut

lauantai 9. marraskuuta 2013

Koulutusta ja kulttuuria

Perjantain koulutuspäivän sijainti oli kulttuurinhaluiselle parahultaisin. Reitti Arabian tehtaan museoon outlet-myymälään oli vain kadunylityksen ja portaiden kipuamisen päässä ja reitti tehtaan takapuolelta sisään selkeä. Tehdaskierros oli upea elämys. Ehdin näpsiä muutaman kuvankin  (ja  moni muukin) ennen kuin opas totesi, että kuvaaminen on kielletty. Tosin, ei meidän porukkaa  parhaalla tahdollakaan japanilaiseksi brändivakoojaryhmäksi uskoa voisi.

 
Tehtaalla oli silloin ennen pari tuhatta työntekijää - nykyisin vain 120.


Näissä lautanen meneen polttoon
 
"Korvatarjoitin" eli näin tehdään mukien korvat.

Vanhaa kauneutta - vielä käytössä. Lajittelutelineet.
 

                                                                    Teemaa riittää

 
 Erillistilauksesta valmistettuja "teemoja". Kuvassa keskellä sinisellä kuviolla 
(niistä oikeanpuoleinen) oman työpaikkani muki.

 
Ähmistyttävä  arkipäivän esineistä koottu näyttely, tässä yleiskuvassa näkyy lapioista koottu spiraali (oik) ja tuolla vasemmalla katosta roikkuva lusikoista koottu teos.  Fiskarsin saksista koottu iso teos sykähdytti, siitä vain ei ole kuvaa. (Pahoittelut, tämän osuuden tekijät eivät kaikin osin tulleet dokumentoiduksi).
 

Heikki Orvolan PINTA
 
 
 
Opastettu hieno kierros päättyi siihen, että saimme kaikki lipukkeen, jolla Outlet -myymälästä sai 1. laadusta 20% ja 2. laadusta 10% alennusta.  Hyödynsin 100%:lla tehokkuudella molemmat kategoriat ja tuloksena oli paitsi kaksi paperiakassia (nekin kaksinkertaiset eli vahvennetut)  ja kolmi-numeroinen luku.
Strategia kotiinpääsyn jälkeen oli täysin selkeä:  lähestyvä joulu ja nopea puheenaiheen muutos.

2 kommenttia:

  1. Tuo vaikuttaa kaikin puolin onnistuneelta vierailulta.

    VastaaPoista
  2. Salakuvat on yleensä parhaita :) Pitäisi kyllä itsekin käydä tuolla, kun sentään lähempänä asun. Useammin olen tainnut piipahtaa samassa rakennuksessa Pentikin tehtaanmyymälässä.

    VastaaPoista