Sivut

perjantai 2. elokuuta 2013

Cityviljelyn hurmaa - Osa 3

Pihaviljelylaatikossamme tapahtuu. Ennusteeni mukaan citypuput ovat asiantilan tajunneet ja olleet liikkeellä. Pariskunta viihtyi erityisesti Naapuri nro 1:n viljelyksissä. Totaalista tuhoa ei kuitenkaan saatu aikaa pupujen toimesta. Siihen on päästy ihan toimin. Kuvat puhukoot puolestaan.

Pupupariskunta illallisellaan runsas viikko sitten - toinen on  piilossa
tuossa laatikon kasvillisuuden takana. Kuva otettu parvekkeelta, laatu huono.

 
Vasemmalla Naapuri nro 1:n ja 2:n viljelyt, oikealla edessä minun kesäkukka / tilliviidakkoni.

 
Naapuri 1:n retiisipenkki - totta on. Todisteeksi retiisinaatti tässä:
 
 
Mallia ei retiisiksi uskoisi. Naapuri arveli, että syy on huonossa, liikaa ravinteita sisältäneessä multakuormassa. - Mukamas.
Retiisipehkon vieressä on Naapuri 1:n kurkkurivit:
 
Kurkkuvauva 2.8.2013
 Samassa laarissa minun viljelysteni kanssa on Naapuri 1:n porkkana- ja sipuliviljemät.

Ihan eka harvennus tapahtui toimestani tänään!
Näkymä porkkanarivistöön ei kovin hekumallinen ole. Tuossa ihan oikeassa laidassa on oli Naapuri 1:n sipulit. Tästä ei pidä pupuparia syyttää, sipulit olivat ihan sippejä jo ennen ko pariskunnan piipahdusta.
 
 
Tässä tilliviidakkoni toiselta suunnalta: 

 
Kukkaloisto ilahduttaa.


Tyttärenpojat tekivät minulle hienot rivinpäätikut osoittamaan mitä missäkin on. Helppo juttu: tilli, tilli, tilli, kesäkukka, kesäkukka. Harmi vain, että tekivät vesiliukoisella tussilla. Sade huuhtoi kaikki hienot tekstit ja symboliset kuvat pois. Mutta tikut nyt ainakin näyttää, että mihin kohtaan on jotakin istuttettu.

Alan valmistautua sadonkorjuujuhlaaan.
 


2 kommenttia:

  1. Minusta näyttäisi, että kasvimaaksi vähän liian hiekkaista ja kuivaa, myöskin pitäisi jotenkin olla möyheämpää. Neuvot voi tietenkin suhteuttaa siihen, että omista perunaviljelyksitäni (kaksi vakoa) tuli noin neljä perunaa toissa kesänä ja runsaasti vihreitä lehtiä, sittemmin tasoittelin maan ja istutin ruohonsiemeniä..

    VastaaPoista
  2. Tilliä ainakin on tulevia rapujuhlia varten :) Kukat ovat todellakin ilo silmälle. Olen ns. kokeileva puutarhuri ja laitan joka vuosi eri lajeja. Retiiseistä voi tämän kesän osalta sanoa, että olisivat vaatineet tasaista kastelua, etteivät ole kitkeriä. Voi olla, että tuossa laatikossa on liian ohut kerros multaa, ja siksi kasvu on jäänyt suht heikoksi.

    VastaaPoista