Sivut

perjantai 26. elokuuta 2016

Maalinpoistamista

Hankin  pieneen tilaan passelin klaffipöydän. Toiminnot kunnossa, laatikosto ja kaappi pöytälevyn alla tuovat kavattua keittiötarviketilaa pikkumökkiimme. Väri vaan ei innosta. Siispä hommiin ja maalia poistamaan.
Saman mallista pöytää muuten myy IKEA - sieltä alunperin asiaan innostuinkin ja olin jo likellä ostaa sen, kun vahingossa törmäsin tähän  noin 40-50-luvulta peräisin olevaan kaunottareen.
                                                       (tuoli ei kuulu kauppaan)
Ensimmäinen aseeni oli kuumailmapyssy - laite, jolla pintaa lämmitetään pieni ala kerrallaan ja odotetaan, että maalipinta alkaa kuplia. Sitten kaavitaan pois. Kyllä toimi, en voi moittia, mutta  oli aika työläs tekniikka minulle, joka sitä ensi kertaa tein. Maalia on kaksi paksua kerrosta...
Ensimmäisen yrityksen jälkeen näytti tältä.
 Hiukkasen konsultoin itseäni kokeneempia ja tuntumaksi muodostui, että nopeammin ja kätevämmin maalit irtoaisivat maalinpoistoaineella. Eiku kauppaan.
Hankin  iljettävän geelimäiseksi osoittautuvaa maalinpoistoainetta ja jo tuli Viisas Mieskin apuun. Geeliä piti käyttää runsaasti ja tuntumaksi muodostui , että se ei pystynyt kuin yhteen maalikerrokseen kerrallaan. Aine vaikuttaa aikansa, sitten maali kuplii jos kuplii ja se irrotetaan kaapien tai rätillä pyyhkäisten tahkoen.
Neljän laatikon maalinpoisto tuli tehdyksi - arvostan erityisesti noita vanhoja vetimiä!
Viisaan Miehen kanssa tulimme sitten yhteistuumin siihen johtopäätökseen, että seuraava ase on hiomakone, jolla puhdistamme pöydän pinnan. Luovuin ajatuksesta, että saisin puupinnan nätisti esille. 
Mitä tulee IKEAn edullisuuteen - näyttää siltä, että ostamalla valmiin, olisin rahassa säästänyt saman verran kuin  sen hinta IKEAssa on...  Olen kuitenkin taas yhtä kokemusta rikkaampi. Saan vielä maalatakin  antaa maalaustyön jollekin itseäni taitavammalle tehtäväksi.
Eiku hiomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti