Sivut

torstai 25. elokuuta 2016

Kaislataistelun ylempi oppimäärä

Ranchilla käyminen tuottaa joka kerran uutta. Olen nimittäin Viisaan Miehen kuljettaja (äärimmäisen iso riski antaa iäkkään miehen ajaa autoa) ja vahti (vielä isompi riski päästää iäkästä tee-se-itse-miestä yksinään erilaisten tehtävien töiden äärelle, houkutus mm katolle kiipeämiseen ja rännien puhdistamiseen on suuri - erityisesti huomattava, että  k u k a a n  muu  e i  o s a a  mitään  kuin vain Viisas Mies).
Viimeisen viikon ajan olen ollut kaislasodassa. 
1) ensin kaislat haravoidaan ja jollakin logiikalla kasataan ikään kuin heinät - samalla manataan sitä vastapäisen rannan idioottia asukasta, joka käy laittamassa omat kaislansa ja lahonneet laiturintolppansa liikkelle niin, että juuri osuvasti tulevat meidän rantaan... Nih.
2) odotetaan että ne kuivuvat
3) kuivumista helpottamaan (sateen varalta) päälle laiettaan  p e i t e  ja käydään  möyhimässä  p ä i v i t t ä i n  kuin parhainta aarretta. 
4) sitten odotellaan sopivaa tuulta savu saa mennä mieluummin sen hankalan ihmisen tontille
 5) ja vasta sitten poltetaan
Koko ranta peittyi sankkaan savuun - onneksi ei kukaan toimittanut palokunnalle viestiä - sekin on koettu.
Savusta hiukkasen yskivät myös paikalla olevat rakentajamme. Hymyilivät muuten vinoon, kun kyselin, milloin pitää ilmoittaa lattian, katon ja seinien materiaali ja väri ja mikä tärkeintä, milloin voi valita laatat. Niin ja minikeittiön välitilan laatu... Kuulema kestää vielä hiukan aikaa ennen kuin siellä ollaan.
Mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty - eikö?
Miehistö on edennyt tehtävissään hyvin:
 Anturit on valettu (olikohan oikea termi) ja tolpatkin saatiin eilen pystyyn. Tontti on jyrkkä, joten saan myös "alekerran" eli käypää varastotilaa syntyy noiden tolppien alle
 
 "Sukupolvenvaihdoksesta" kauhuissaan/suruissaan oleva Viisas Mies asettui mittatikuksi. Saadaan kuva Viisaalle Naiselle (äitini), joka ei tontille saa tulla ennen kuin kulkureitit on paremmat.
Näillä mennään - huomenna tulee taas kaivuri - lisää muokataan/täytetään/siirretään. Siinäkös on taas Viisaassa Miehessä pitelemistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti