Sivut

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Matkailu avartaa

Käväisin Turkissa. Neljän päivän matka ystävää tapaamassa Alanyassa, jossa hän elää liki koko vuoden kuumimpia kesäkuukausia lukuunottamatta. Silloin vilvoittelevat kesämökin verannalla järven rannassa Suomessa.
Jos jälkeenpäin ajattelen matkaamistani (tein sen yksin, A-luokan matka), olisin voinut valita lentoni toisin voinut varata aikaa enemmän varsinaiseen oleskeluun. Nyt matkani kestoon liittyi 50% eli 2/4 päivää matkaamista:
Maanantaina klo 9.30 lähtö kotoa, lento 13.00 Istanbulin kautta, jossa neljä tuntia hiukan vaihtoaikaa ja siitä sitten Gazipasan kentälle, josta taxilla varsinaiseen kohteeseen. Ilta oli kellossa 23.45, kun perille pääsin
Aikaa vietettiin hyvän ystävän opastuksella kaksi täytttä päivää ja sitten torstaina oli paluu:
Lähtö kentälle klo 9.30, siitä sitten Istanbulin (odotusta kuusi ja puoli tuntia kotikoneen lähtöön riittävästi, että ehti ostokset tehdä ja lounaan syödä) kautta Helsinkiin ja sieltä omalla autolla kotiin, jossa olin 02.15.

Ensimmäisen aamun maisemia, yllä ystäväni kotitalon taloyhtiön oma allas ja alla näkymä olohuoneen ikkunasta. Kale (linnoitus) siintää taustalla.

Kale olikin ensimmäisen päivän kohokohta - sen kuviin sitten myöhemmin, kun saan ne kamerasta ulos.
 
                         Tärkein ostos: kimallekengät
Kyllä oli Kolmejapuolivee onnessaan kimallesanTaaleistaan. Ekana iltana ne melkein otettiin kylpyynkin. Ja tietysti ne laitettiin jalkaan kun mentiin nukkumaan.
Omat ostoni rajoittuvat pieneen matkamuistotasoon.
Ostoslistallani ollut ihan aito Michael Kors nahkalaukkujäljitelmä jäi ostamatta. Eivät olleet vielä väärentäneet sitä MK mallia, jonka viime kesänä näin New Yorkissa maanalaisessa erään nuoren naisen olalla.
Teimme aamuisin  reippaan kävelylenkin rantakadulla. Siellä sai myös kunnon lihasvoimaharjoittelua, jos halusi.
 Kuntosalilaitteita oli tasaisin välimatkoin ja hassuinta kieltämättä oli punnertaa ja kääntää ja vääntää samaan aikaa perinteisiin muslimiasuihin pukeutuneiden eri ikäisten naisten kanssa.
 Rantoja vielä viimeisteltiin, kevät oli paikallisen tiedon mukaan myöhässä ja  kuuman kauden odotellaan alkavan toukokuun alussa.

                                          Kuvassa näkyy rantaa rouhiva kaivuri.
Lähdön haikeutta:
Mitä opin?
1) En välttämättä valitse lentojani koodilla "halvat matkat" eli halvinta lentoa. Tutkin tarkkaan aikataulut, jotka ensin vaikuttavat hyvältä, mutta  alkavat sitten emmityttää, mitä likemmäs lähtöpäivä tulee...
Hiukan siihen liittyvästi, aina kannattaa miettiä loman ajoitus: Jos olisin ollut tarkkana, olisin aloittanut lomani samana päivänä, kun matkani lopetin. Silloin alkoivat Finnairin suorat lennot Gazipasaan...
2) P-lippua ei kannata pitää kassissa siten, että siinä on samassa kassissa koko reissun ajan matkapuhelin. Lippu ei kelvannut automaattiin ja selvittely vei kentällä jonkin aikaa.
3) Turkish Airlines palveli hyvin : 3,5 tunnin lennolla tarjottiin ateria (ilman etukäteistilaamisia), joka peittoaa mennen tullen SASin ja Finnairin halpalentoyhtiöiden kitsaan tarjoilun.
Summa summarum: varsin onnistunut matka - kahdessa päivässä pääsin perille monista asioista, koska ystäväni oli laatinut hienon vierailuohjelman. Vireystaso pysyi hyvin yllä sukkuloitaessa vanhan kulttuurin ja basaarimyymälöiden välillä samalla huolehtien tasaisesta nesteen ja ravitsemuksen saamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti