Sivut

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kahvikissa kierroksella (3) - taidetta ja kahvia


Tällä kertaa testiryhmä suuntasi askeleensa Wäinö Aaltosen museon Cafe Wäinöön. Saapuminen kahvilaan on vaunujen kanssa arvoituksellista, mutta reitti löytyy lopulta museon virastotalon puoleiselta sivulta.
Kuuluisia patsaita pääovella - olisiko syytä panostaa viihtyisyyteen?
Vaunujen kanssa pääsee ketterästi sisälle museon pääovesta (ensimmäinen plussa hyvälle rampille).
Asiallinen WAM:in pääoven ramppi

Iso patsas ja pienin kahvikissa.
                                        
Cafe Wäinön pääovi
Kahvilan oma sisäänkäynti ei vaunuilla kulkijaa helli:  sisäänmeno  on kaikkea muuta kuin ketterää. Testikäynnin yhteydessä pienin ryhmäläinen uinui terassilla. Vaunut sai varjoon (toinen plussa), mikä takaa vilpoisan uniajan pienimmälle.

Terassilla kelpaa  aurinkoisella säällä istuskella

Kahvilassa aistii taiteen läsnäolon (kolmas plussa). Seinustalla on valtava akvaario kaloineen (lapsiperheplussa). Kahvilassa tuoksuu ruoka, on lounasaika.
Kahvikissa kiittää:
Sijainti on mitä mainioin, terassi suojaisa, aurinkoon voi istahtaa, jos lämmöstä tykkää. Yleisilme on rauhallinen, seinillä on taidetta. Kulttuurikasvatuksen voi aloittaa hyvinkin pienestä, lapset voivat liikkua ja ihmetellä aulan isoa patsasta ja sisäpihan suihkulähdettä. Akvaario viihdyttää kaikkia.

Vitriinissä on tarjottavaa omatekoisesta pullasta tiramisu -leivoksiin, itse tehtyjä sämpylöitä eri täyttein ja lohileipiä pieneen suolaisen nälkään. Kahvin seuraksi on myytävänä pieniä suklaakarkkeja.  Erityiskiitos tarjolla olevista hedelmistä, joita voi nauttia pullan sijaan, jos vyötäröä kiristää. Cappuccino on kuumaa, siitä saa nauttia pitkään, kahvi maistuu kahvilta, eikä pelkältä maidolta.  Tarjolla myös lounasta.
    Palvelu on rauhallista, museon ilmapiiriin sopivaa kenties? Kaikki kahvit tarjotaan posliinikupeista. Päivän lehtiä on luettavana.  Pillimehuja eri laatuja, samoin muita virvokkeita. Syöttötuoli löytyy.

Pientä viilattavaa:
Pillimehuvalikoimaan ei kuulunut sokeritonta vaihtoehtoa. Ensimmäisellä testikerralla cappuccinon vaahto harsomaisen ohut ja kevyt, kuviota ei siihen olisi saanut, vaikka olisi yrittänyt. Toisella museokäyntikerralla vaahto oli täyteläisempi, kuviota ei silloinkaan. Pieni suklaa tai keksi saisi kuulua cappuccinon kylkeen ilman eri maksua.  Palvelu on jokseenkin verkkaista, hymyä ja ystävällistä jutustelua saisi olla höysteeksi. Tarjolla oleva alkoholitarjonta ei tätä testiryhmää innosta.
                       

Suuret pyöreät pöydät tekevät akvaarion edustan epämiellyttävän ahtaaksi eikä sisäkautta vaunuilla tai esim rollaattorilla/pyörätuolilla ole kahvitiskille asiaa. Huomiota kiinnitti myös Wäinön mainoskaappi kävelytien tasolla.  Graafiseen ilmeeseen kannattaisi satsata ja lasi puhdistella vaikka päivittäin. Nyt se muistuttaa mielikuvituksettomuudessaan tavallista "Esson baarin" mainosta.

Kävelytien tasolla oleva mainoskaappi
 
Erityistä: mahtava taiteen läsnäolo, joka saa piipahtamaan tässä kahvilassa sangen usein.
 
Cafe Wäinö,
Itäinen Rantakatu 38, Turku
Ma 9 – 15, Ti - pe 9 – 17, La - su 10 – 17

Kahvikissa seikkailee myös Kaupunkilehti Turkulaisen sivuilla.

2 kommenttia:

  1. Tosi kattava esittely taas Kahvikissalta ja hyvät kuvat:) Mainoskaappi on tosiaan aivan eri avaruudesta kuin kahvilan sisätilat. Voit olla todella onnellinen, kun saat nauttia näistä kahvilakierroksista. Itse kaipaan vastaavia Helsingin keskustassa, jossa en ole pystynyt käymään yli puoleentoista vuoteen, vaikka samassa kaupungissa asun.

    VastaaPoista
  2. Joo ystävällinen palvelu on aina plussaa, kahvilatyöntekijät ovat yrityksen käyntikortteja, heidän käytöksestään johtuu usein se, jos asiakas ei tule enää uudelleen. Minä keliaakikkona en meinaan mene sellaiseen kahvilaan/ravintolaan, jossa mun gluteenitonta ruokavaliota koskeviin kysymyksiin pyöritellään silmiä. Sanon usein, että sen kassahenkilön käytöksellä on paljon merkitystä ;)

    VastaaPoista