Sivut

perjantai 24. toukokuuta 2013

Kahvikissa kierroksella (2) - melkein kuin Pariisissa!


Kahvilatestiryhmämme kierros jatkuu, menemme sillan yli. Aurajoen rantaa myöden vanhaa ja uutta pääkirjastoa kohden kulkiessa tuoksuu korvapuusti. Se tulvahtaa Cafe Artista, jokirannan idyllisestä kahvilasta, jonka kahvintekijät ovat voittaneet useita kertoja Vuoden barista -kilpailun.

                                 
 
                                         
Terassi on iltapäivällä täynnä, liikenne – erityisesti polkupyörä- ja kävelyliikenne - on vilkasta. Sisällä on kuuma, jonoa ovelle asti. Vitriinissä on laaja valikoima konditoriatuotteita. Suolaisen nälkään on tarjolla saaristolaisleipää kalaisalla täytteellä sekä suolaisia piiraita. Myös sämpylöitä löytyy. Kahvila on siisti, puheensorinasta tulee mieleen eteläeurooppalainen terassi- ja kahvilakulttuuri, iltapäivän aurinko kruunaa tunnelman.
Terassin masentava maisema
                                         Kuvat on nappaistu ilman asiakkaita (yksityisyydensuoja)
Seinänvierusterassi
 Rattaat on jätettävä ulos ovenpieleen, ne saavat toimia myös terassipaikan varaajana. Ne voi myös kantaa sisään, jos haluaa. Kahvilaan kulku on kävelijälle varsin selvä, mutta rattaiden kanssa on hankalaa. Henkilökunnasta kaksi touhuaa tiskin takana, yksi häärii keittiön puolella. Barista tekee työtään rauhassa, kahvitilausten jono puretaan tilausjärjestyksessä, kahvikissalla ei saa olla kiire.
 
Menu


Kahvikissa kiittää:

Kauniit kahvit, hyvä pulla ja laadukas pillimehu.
Cappuccino on liki täydellisiä: kahvi tuoretta, maito pehmeää, vaahto täyteläistä, sulautuu kahvin pinnalle. Vaahtopinnassa kaunis kuvio. Kahvin loputtua tekee mieli nuolla astia. Ei epäilystäkään, tämä barista on palkintonsa ansainnut! Korvapuusti on vastaleivottu, sopivasti kardemummaa ja kanelia. Ensituoksu ei pettänyt.

Pillimehutesti käynnissä.

Retkikassi
                         
Pillimehu on vähäsokerista, osaksi makeutettu stevialla, tästä iso kiitos. Terassilla on välitön tunnelma, aurinko ei paista suoraan kahvikissan seurueeseen. Palvelu on ammattitaitoista, pientä hymynkarettakin on näkyvissä. Seinillä on taidetta. Kahvi tehdään oman paahtimon pavuista.  Cafe Art varaa tiloja myös yksityiskäyttöön.                           
Pientä viilattavaa:
Sisäänmeno vaunuilla on mahdotonta: portaat, kapeat ovet ja tuplaovi. Jono on pitkä, palvelu verkkaista. Yksi ottaa tilauksia, toinen tekee erikoiskahvit. Kiireinen jonottaja kääntyy kannoillaan tässä kohtaa. Kahvilan etuosaan istumaan käynyt häiriintyy vieressä kulkevasta (seisovasta) jonosta. WC-tilat ovat ahtaat erityisesti pienen lapsen kanssa asioiville.Vanhan kauniin talon sisäänkäynti:vaunut ja pyörätuolin käyttäjät eivät sisään pääse.

Näkymä sisätiloista ja kauniisti esillä olevista leivonnaisista
                                    
Terassi on turvaton kenelle tahansa. Kahvikissa joutuu olemaan tarkkana, jos lapsi ei istu pöydän ääressä. Pyöräliikenne on vilkasta, muutama autokin ohitse menee. Ja jokijuna Jokke. Ilman valvojaa ei voi lasta päästä kiertelemään vapaasti. Siltatyömaa kahvilan edessä tuo ison miinuksen kahvirauhaa ajatellen. Palveluun toivoisi lisää jo todettua eteläeurooppalaisuutta – hieman hymyä, viheltelyä, jutustelua asiakkaan kanssa…

Kaunis ja maistuva latte
 

Loppupäätelmä:

Ilman likeistä siltatyömaata oltaisiin Turun Pariisissa. Nautintoa haittaa sisätilan pitkä jonotus ja ulkona melu ja ruma maisema. Kahvikissan kierroksen tähän mennessä kaunein ja maittavin cappuccino.
Cafe Art:
Läntinen Rantakatu 5, 20100 Turku
Ma-Pe 10-19, La 10-16, Su ja pyhäpäivät suljettu

 
 

1 kommentti:

  1. Oijoi. Yhdyn kyllä loppukaneettiisi: erikoiskahvit ovat ihan parasta, Turun parhaat. Minä pidän myös siitä, että tämä on a i t o kahvila ilman lounastarjoiluita tai alkoholibaaria. Ihan kuin jossain ulkomailla,välitön tunnelma ja jokivarsinäkymät.

    VastaaPoista