Sivut

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kesänälkään

Kesämatkamme osui viime viikonlopulla seuraaviin kohteisiin: Espoon Emma, Ateneum, Vantaan kaunis vanha kirkko, Vantaan Tikkurilan museo (vahinko, etsimme Myyrmäkeen sijoittuvaa Artsi museota), Myyrmäen ostoskeskuksen iitteri ja sen jälkeen Artsi.
EMMAssa  Rut Brykin keraamiikkaa
 Itse viehätyin näistä 40-luvun töistä eniten.

ATENEUM  tarjosi toisen mielenkiintoisen naistaitelijan töitä. Alice Neel  oli uusi tuttavuus, jonka työt jäivät mielenpohjalle pitkäksi aikaa.

Myymäläaulan katossa vielä Kaarina Kaikkosen hauska ripustus.
Elämyksiä oli tarjolla myös Espalla: puut olivat saaneet käären


Upeita maisemia sai "syödäkseen" Tornin 12. kerroksen terassilta.

Hotelliksi valikoitui tällä kertaa muutaman vuoden tauon jälkeen kiintoisan historian omaava Hotelli Anna.  Ei sijaintikaan paha ole, lyhyt matka keskustan houkutuksiin ja mielenkiintoinen ympäristö muutekin. Tilava kulmahuone, illalla löylyt hotellin pikkuisessa saunassa. 

Suosittelen, jos haluaa rauhallista olemista, ei luxusta, mutta ihan kelpoa olemista tukevaa majoitusta. Hotellilla on myös isoja perhehuoneita. Kannattaa varautua siihen , että tässä hotellista ei ole ravintolaa. Aamiaistila toki on ja aamupala oli hyvä ja riittoisa.
Aamulenkillä pääsin vaivatta kiertämään Eiran komeat talot,  sivuitsin myös rempassa olevan upean Kirurgisen sairaalan ja katselin hetken mertakinTaloyhtilön edustan kaunis patsas.
Aamulla lähdimme kotiin päin ja Vantaalle katsomaan  "suosituinta vihkikirkkoa" , Pyhän Laurin kirkkoa Pyhän Laurin kirkkoa

Sankarihaudoilla oli kauniit pinkit kukkaset.

Ei ole matkaa, jossa ei mentäisi väärään suuntaan. Olin laittanut navigaattoriin siis mielestäni oikein osoitteen Vantaan Myyrmäen Taidemuseon, mutta löysimme itsemme Vantaan Tikkurilasta.
On sielläkin museo, Vantaan Tikkurilan kaupunginmuseo...
Vanha kaunis kerrostalo jää puristuksiin...
Sieltä sitten navigaattorilla ajoimme Myyrmäkeen ja piipahdimme surullisesti kuuluisan Myyrmannin ostoskeskuksen kahvilassa salaatilla. Tunnelmaa kieltämättä varjosti aamun uutiset Munchenin tapahtumasta, myös Nizzan isku ja totta kai muistimme myös Myyrmannin räjähdyksen.
Lopulta  löysimme myös tämän matkamme viimeisen kohteen,  ARTSIn
Kotitanhuville päästyä piti vielä kurvata mökin kautta - tavatiin uusi kesänaapurimmekin.
Mukavaa kesänjatkoa mummon blogissa piipahteleville!

2 kommenttia:

  1. Tuonne EMMAan minunkin on pitänyt tehdä retki jo pidemmän aikaa. Sen toteutumista odottaessa kävin kyllä Design-museossa, jossa on myös muutama Rut Brykin upea teos 50-luvulta. Tuosta ARTSIsta en ole kuullutkaan, mutta Pyhän Laurin kirkosta sitäkin enemmän ja nähnyt myös valokuvista paikkoja, joihin ei vierailijoilla ole asiaa. Mieheni yritys oli nimittäin osallistui siellä tehtyihin kunnostustöihin. Siinä kirkon kupeessa on muuten viehättävä Kahvitupa Laurentius, satuitteko pistäytymään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Museon vierellä ollut Kotiseutumuseo ja tuo kivan oloinen kahvila olivat kiinni (aina lauantaisin kiinni/varattu yksityistilaisuuksiin). Kyllä harmitti!

      Poista