Sivut

perjantai 3. kesäkuuta 2016

Sitten kun... ei kai vaan ala kiire?

Olen pelonsekaisen ihmetyksen vallassa kuunnellut, kun  minulle kerrotaan, että "sitten ne kiireet vasta alkaa, kun työelämästä pääsee".
Miten ihmeessä se on mahdollista?
Että kun viikosta kohtapuolin arkipäivien kohdalta vapautuu 8 tuntia päivässä, tulee muka kiire?
Olen koko työelämäni tehnyt leijonapitkiä päiviä ja voinut siitä huolimatta (osin siitä johtuen)  matkustaa, nähdä maailmaa, harrastaa, perustanut yhdistyksiä vapaa-ajalleni, hoitanut lapsenlapsia, nauttinut taiteesta ja kulttuurista, vielä ehtinyt nukkuakin.
Hammaslääkärinikin sanoi, että eläkeläisten kanssa on kaikkein vaikeinta löytää sopivaa aikaa vuosittaiseen tarkastukseen, kun eläkäläisillä on niin kiire.
Onkohan nyt jokin asia ihan hullusti?   - Voiko kellään olla tarvetta päteä sillä, että täyttää päivänsä harrastuksilla ja kertoo  niistä  aina heti tavatessa  -  k i i r e e n ä ?
Jos jollekin, joskus, kerrankin sanon, että minulla on kiire, kun kolmen viikon päästä irrottaudun työelämästä, minua saa aiheesta toppuutella.

Olen aidosti tyrmistynyt.

3 kommenttia:

 1. Ihan samaa mieltä! Osa-aikaeläkeläisenä on ollut ihanaa heittää kiireet nurkkaan! Aurinkoisia kiireettömiä eläkepäiviä sinulle toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen tällä omalla mielipiteelläni saanut aikaan loukkaantumista ja mielenpahoituksia. Eläkkeellä olevat eivät tykkää. Ja kun jaoin Facebookissa, kukaan ei tykkää. Minusta meidän maailmassa on jokin vika, eläkkeellä ei voi olla ilman että pitää olla kiireinen. En käsitä.

   Poista
 2. Niin pianko ne eläkepäivät jo koittaa? Olen myös kuullut monta kertaa eläkeläisten kiireistä, mutta en itsekään ajattele kaikkia kivoja menoja ja tekemistä kiireenä, vaan onpas mukavaa, kun voi ilman kiirettä puuhata kaikenlaista. Työelämässä ollessani suorastaan inhosin ruuanlaittoa, mutta onnettomuuteni jälkeen huomasin jopa pitäväni siitä ja onnistun nykyään myös lyhyessä ajassa valmistamaan kelvollisen aterian vaikka tähteistä, mikä oli ennen minulle ihan mahdoton ajatus. Minun eläkepäiväni ovat tosin hieman poikkeukselliset, kun terveyden takia on pakko sitten levätä kunnolla, kun on viettänyt useamman tunnin esim. kukkapenkkiä kuopsuttamassa. Toivotan jo nyt mukavia ja kiireettömiä eläkepäiviä mökkiprojektin parissa :)

  VastaaPoista