Sivut

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Miten muututaan mökkiläisiksi?

Vanhempani alkavat olla siinä iässä, että mökkeily vaativassa rinnetonttimaisemassa alkaa olla hankalaa. Olen yrittänyt tänä syksynä opetella mökin suhteen kaikkea sellaista, mitä sen ylläpitoon kuuluu. Kirjoitan Viisaan Miehen kertomaa oikeasti ruutuvihkoon. Ja otan kuvan kaikesta mahdollisesta.
Syystöitä riittää,  kesäkauden päättyessä pitää muistaa kaikenmoista. Otin kuvan kaikesta itselleni vaikeasta (kaikki mikä liittyy sähköön ja veteen).
Viisas Mies on todellinen TSIM (Tee se itse mies). Mikään ei ole mahdotona, ja kaikki tehdään itse. Ja mitä halvemmalla jotain saa, sen parempi.
 Mökin lämmivesi syntyy täällä. Riittää tiskien huuhtomisvedeksi.
 Jotenkin tuo ämpäri tarvitaan, kun  vettä tippuu (miksi sitä ei johdeta jollakin letkulla?). Ja sitten pitää kokeilla joskus, että toimii.
 Katon rajassa on punainen vipu, jolla mökin vesi laitetaan kiinni
 Kokonaisuus jaksaa viehättää silmää... Pankaa merkille jatkojohdon TSIM-toteutus.
 Saunan ikkuna on tämän TSIMin jäljiltä varmasti jostakin saatu. Se on ilmiselväti pyystysuoraa mallia, mutta laitettu vaakaan ja sisäpuolelta sitä ei oikein saa edes auki, koska se pitää nostaa, eikä sitä saa tuettua mihinkään - kuvassa syksyn innovaationi, puuklapi sisäikkunaa kannattamassa. Näitä pysty/vaaka toteutuksia on saunalla kaksi. Repikää siitä.
 Sähkökeskus oli niin korkealla, että en sinne näe. Pitää hankkia tikkaat mahdollista sulakkeenvaihtoa silmälläpitäen.
 Porakaivon keskusyksikkö
 Jollakin tavalla tämäkin pitäisi ymmärtää - lähikuva alla:
Ja puusavottaa riittää

Minä mieluummin suunnittelisin tähänkin kohtaan katollista oleskeluterassia - klapeista niin väliä...

Kaislojen poltto on vuorossa ensi viikonlopulla. Niitä poltetaan  j o k a  v u o s i.  Mistä niitä oikein tulee? Ja laiturin portaat opitaan nostamaan. Katollekin pitää kiivetä, roskat pois ja räystäät puhtaiksi. Siihen tilasin  kesmökkitalkkarin, vaikka uhkana kyllä on vuosisadan erimielisyys Viisaan Miehen Kanssa. Kaikki pitää tehdö itse. Ja mittarissa on 83...

Ja mitä tekee Koriprofessori? Odottaa paikkakunnan vesiosuuskunnalta vesi- ja viemäriputkia ja tietysti valokuitukaapelia. Tilattu on.
Kuulema sitten siirtyy vasta paikalle, kun viemäri vetää ja valokuitu pelaa.

2 kommenttia:

  1. Hih juu, kyllä mökkeily on nastaa. Onneksi meidän isäntä on TSIM.

    VastaaPoista
  2. Hah haa, tämä kuulostaa niiiin tutulta :) Mökki vaan on appivanhempieni ja he eivät ole enää pariin vuoteen pystyneet mökillään käymään. Onneksi mieheni on tosi taitava. Hänelle näytin näitä sinun kuviasi tässä aamutuimaan :) Sähkökeskuksen lukuaukon korkeus on säännelty ja nykyäänhän koko höskän voisi sijoittaa sisällekin. Teidän laitos taitaa olla varmuuden vuoksi sijoitettu vielä vähän korkeammalle, ettei esim. lumihanki pääse peittämään ;-)

    Itse asiassa minun pitäisi tehdä samoin kuin sinun ihan tämän meidän oman talon ja oman mökin kanssa. En todellakaan pärjäisi, jos joutuisin itsekseni selviytymään. Mutta juu, mökillähän kuuluu perinteisesti puuhastella kaikkea kivaa :)

    VastaaPoista