Sivut

perjantai 27. helmikuuta 2015

Tohtorikaupoilla - Dr Who Land

Teimme ikimuistoisen matkan Kotiprofessorin tasavuotisia juhlistaaksemme.
- Lontoo on takuuvarma kohde, myhäili Kotirprofessori tyytyväisenä.
 -Aina löytyy jotain  katsottavaa ja koettavaa ihmiselle, joka ei halua musikaaleihin tai näytelmiin, totesi Paddingtoinin asemalla, kun odottelimme tulopäivän tohinassa Windsorin linnan junaan.
Niinpä.
 Paddingtoinin aseman ensimmäiset neuvonantajat
 Pubit antavat mukavan kavalkadin paitsin pubien nimissä niin myös kyltityksissä.

Matkamme kohokohta oli ilmiselvästi Dr Who Shop, jossa paitsi saattoi tehdä pikkuhankintoja, pääsi myös kaupan yhteydessä olevaan pieneen museoon. Juhlan kunniaksi sain ottaa valokuviakin niin, että Kotiprofessori kurkistelee Tardiksen ovella (niitä en julkaise).
 
Tardis eli aikakone-puhelinkioski (minä en seuraa Dr Who:ta) ja pienoismalli Dalekista (joku terminate-kone eli tuhooja). Tuo Tardis on ollut TV-sarjan filmauksissa mukana.
Miehiset ostot (Abercrombien ostot menivät  jälkipolvien käyttöön...)
       
Piipahdimme myös Windsorin linnassa - ei niinkään vaeltaaksemme läpi koko linnan, vaan nähdäksemme Queen Maryn nukkekodin. Ja mikä parasta, yli 60-vuotiaat pääsivät 2 puntaa halvemmalla sisälle. Tosin Kotiprofessorin  tasavuotinen oli vasta seuraavana päivänä, mutta kun kerroin, että olimme juhlakiertueella, lipunmyyjä oli heti juonesssa mukana. Neuvoi sitten  oikotien  päätepisteellemme, ja siitä olimme erityisen onnelliset. - Kehui vielä päälle, että näytimme paljon nuoremmilta. Yess!

Linnan vierailun jälkeinen hetki - osuva nimi juomalla, eikös vain?

 Lontoon vanha perinteikäs satama-alue on muuttunut. Joimme virkistävät juomat sataman kirjureiden (ledger) ja talousihmisten entisessä toimistorakennuksessa
 Hieno seinävalaisin.
 Satama-alueen historiasta kertovan museon ulkopuolella oli komea poiju.


 Tärkeä mies
 Vanhoja satama-alueen työlaivoja

 Uutta ja vanhaa sekaisin
 London Underground grafiikka on hieno
 Ja ruoka?
Fish and Ships (after)
 Mitään niin hyvin keitettyä, sen jälkeen leivitettyä ja sitten vielä rasvassa tiristettyä ei maailmassa taida olla kuin  ruoka Lontoossa. Kuvasin kaikki syömämme annokset (tai ainakin melkein) ja teen niistä hyvinvointi/ruokateemalla ihan oman jutun. Mukavaa viikonloppua blogissani piipahteleville.

2 kommenttia:

  1. Taisipa olla mukava reissu. Nyt tekee kyllä minunkin taas mieli Lontooseen kun noita kuvia katselin.

    VastaaPoista
  2. Sama juttu minulla kuin edellisellä kommentoijalla, tekisi mieli matkustaa Lontooseen. Minä en ole ikinä katsonut tuota Dr. Whota. Johtunee varmaan siitä, etten pidä mistään yliluonnollisia juttuja sisältävistä kirjoista, elokuvista tms. En scifistä enkä fantasiasta. Mutta museokaupoista tekee yleensä hyviä löytöjä.

    VastaaPoista