Sivut

lauantai 2. elokuuta 2014

Yöelämää regatan varjossa

- Mentäisiinkö katsomaan se MIR?
Kysyn toiveikkaana seuran toivossa.
-Mitä varten? Johan se on aiemmin nähty monta kertaa.
Kotitohtorin näkemys  Gangut Regattaan liityvästä kaupunkia elävöittävästä touhusta.
Siis?
Klo 22.00 otetaan polkupyörä ja lähdetään ihmettelemään. Meidän taloudesta vain 50%.
Aseena kännykkä ja sen kamera. Järkkärikurssin jälkeen (syys-lokakuussa) vasta liikun hämäränhyssyssä kunnon kameralla varustautuneena. Järkkärikurssi tarkoittaa siis kamerakurssia, ei järjestysmies/nainenkurssia.
                                                                   "Harmonia"
Tapahtuman varsinaisella rannalla saksalaisen  taiteilijan Achim Kuhnin "valaan pyrstö" . Parhaimmillaan tämä teos on silloin, kun  se toimii suihkulähteenä. Tietojen mukaan näin pitäisi olla aina sulan veden aikaan. Liekö vedet suljettu tapahttuman vuoksi? Että ei rannan yleisön päälle roisku?
Näkökenttään osuus samalla puolen rantaa, tosin selkeästi joesta irti, Turku Energia Oy:n voimalaitoksen savupiippuun  "ripustettu" italialaisen Mari Merzin valoteos (1994)
                                                       "Fibonacci Sequence 1-55"
Fibonaccin lukujonossa kymmenestä ensimmäisestä luvusta sarjan kukin luku on kahden edellisen luvun summa. Tämä hauska työ on ensimmäinen "Turku - eurooppalainen kuvanveistokaupunki" projektin yhteydessä paljastettu teos. - Kokeile!  Ko taiteilijan teoksia on mm Guggenheimin muesossa.
Sitten förillä yli varsinaiseen kohteeseen itäiselle rannalle
                                                
"Mater marinum"
Tämä hieno nosturi on kunnostettu ja öiseen aikaan siinä voi ihailla vaihtuvia värivaloja. Turkulaista laivanrakennushistoriaa kunnioittavan nosturin kunnosti Meriaura Group, joka lahjoitti sen sitten Forum Marinumille 2011. Värivalot ja ääniefektit  (ääniefektiasia on minulle uusi eli en niitä kuullut) suunnitteli taiteilija Tarja Ervasti. Hanketta tukivat Turun Satama ja Turku Energia. Oikein: ei Wärtsilä.  Sen verran kiirettä piti, kun oli luovuttava  isosta alueesta rakentajien hyväksi. Koko hieno telakkaranta pilatttu uudisrakentamisella. Maailmalla tämmöisiä alueita vaalitaan... Loft-rakentamisen vanhoihin tehdaskiinteistöihin vielä ymmärrän, se kiehtoo mieltä.

Ja sitten MIR:On kai ihan selvää kumpi itäisen rannanpuoliskon kohteista on suosikkini?
PS:
Tuo pieni piste taivaalla on ilmapallo, joka osoittaa vastarannan bajamajojen paikan.

1 kommentti:

  1. Kyllä saa näköjään kännykälläkin hyviä iltakuvia. Toisessa kuvassa olet hienosti valinnut kuvakulman, kun taideteoksen suorakaiteenmuotoiset kuviot toistuvat taustalla olevan kerrostalon ikkunoista, joihin vielä heijastuu laskeva aurinko. Minäkin niin nauttisin tälläisista pyöräretkistä, mutta kun se ei onnistu, niin kiitos että teet sen puolestani ja saan ihailla taidetta täällä "kotisohvalla".

    VastaaPoista