Sivut

tiistai 5. elokuuta 2014

Kesän vaaroja

Minä en taida koskaan kyllästyä nostureihin. Rannalla näkee paitsi itsestään hengenvaarallisesti selfieitä ottavia (luvattomia kiipuamisia nosturin viimeiseen nokkaan) niin  ihan "asiallisesti" kiipeilyhaasteita tarjoavia:
Tämä tikaskiipeily oli osa Gangut Regatan tapahtumia. Työsuojelupäällikkyys velvoitti minua menemään lähemmäs ja kysymään, eikö tuossa todellakaan käytetä kypärää.

Ei kuulema. "Ei siinä tikas mihinkään osu,  kun alhaalla pidetään kiinni". Niin.

Kesän vaaroihin kuuluvat myös yläosattomissa esiintyvät miehet. Tästä olen aiemminkin mielipiteeni ilmaissut. Pahimmillaan istuvat tersasseilla (miksi terasseille miehet pääsevät yläosattomissa?). On otsaa arvioida ikäisiään, saman kuntoisia, samalla terasssilla istuvia, joskus jopa omassa seurassaan olevia -  tai ihan vaan ohi pyöräileviä - naisia hyvin raadollisesti.  Kovalla kaljabassolla. Itseriittoisuus ja omahyväisyys selkeätä. Mistä sitä riittää? Käytettyjä termejä ovat kesän aikana olleet mm "paksu kalkkuna", "kotka", "pallopää", "älä sinä ämmä isottele, hae mulle lisää kaljaa".
Jonkun kulta tässä kommentoi ohi ajavalle sen verran raskaasti, että pysähdyin  ikuistamaan. Kypäräni ei kuulema oikein "pukenut minua",  nimittäin kilistin kelloa, jotta keskellä pyörätietä  olleena olisi väistänyt. Kehtaakin. Kättä hiukan ylös nostaessaan (hörppy olutta ja sen päälle viittoilu kaverille, kun venäläisalus irtosi laiturista) vilahtavat rinnanaluset valkoisina. On oltu auringossa. Eikä yhtään hävetä. Kuppikokoa riittää.
Kuva onnistui yli odotusten, varovaisuussyistä poljin hiukan kauemmas ja zoomasin.

Mitä tapahtuisi, jos samassa kunnossa - tai vaikka timmimmässäkin - oleva nainen  seisoisi tällä tavalla missä tahansa kaupunkialueella, paitsi nakurannalla?

Vähemmästäkin ymmärtää, että olen todella tuohduksissani.

2 kommenttia:

  1. On sinulla ollut kivoja kesäretkiä ja kuvia. Viimeinen kuva tosin ei ole kiva, mutta panee kyllä miettimään, että eikö ko. miehillä ole mitään häpyä, tilannetajua, PEILIÄ!, järkeä.... miten voi kuljeksia kaupungilla kalsarin näköisissä pöksyissä ilman paitaa??!! Poliisi ja ympäristövirasto saisivat puuttua asian. Ja puuttuisivatkin, jos kyseessä olisi nainen.

    VastaaPoista
  2. Hyvä että huomioit turvallisuusseikat kun aloit räpsiä. Kostaahan aina saa, jollain tavalla.

    VastaaPoista