Sivut

maanantai 14. lokakuuta 2013

Sama alkukirjain riittää

Meillä Kotitohtori vastasi viikonlopun ruokaoston päätapahtumasta eli  lihapataan tarkoitetun lihan ostamisesta. Tässä ei  yllätys yllätys käytetty Hesarin torstailiitettä. Ihan netistä löytyi. Reseptin mukaan siihen kuului 800 g  Pirkka karjalanpaistin lihaa. Minulle se tarkoitti paikallisen sittarin kahta vakuumipakkausta. Ei Kotitohtorille.
-Taidan mennä poikien kanssa hallissa käymään
?!
Estää en voinut, olimme vastuussa kolmen sarjasta koko viikonlopun (sarja = 14v, 12,5 v ja 2 v). Pienin oli minun hallussani. Olin pihalla ja heilutin keinua.
Kuten tiedätte, meillä ostellaan kunnon tavaraa (vain silloin kun minä en ole mukana) ja sitten kokkaillaan  perusteellisesti. Ostosmatkalta palattiinkin miehisen rehvakkaasti.
-No niin, tässä ne lihat nyt on (k a k s i  k i l o a), eikös ole hyvän näköistä?
?!
Hallissa käärittyyn lihapakettiin on kirjattu hinta, joka sai hien pintaan (minulle), veden kielelle Kotitohtorille ja mukana olleelle kahdelle orastavalle kokinalulle.
-Mitä ihmettä tämä on?
Katselen itselleni kohtalaisen tuntematonta (siis en ole käyttänyt) mausteyrttikasvia.
-Missä se korianteri on?
- No päätettiin poikien kanssa, kun ei muistettu kuin sen ensimmäinen kirjain (siis K), että otetaan sellainen joka alkaa K:lla. Meistä tuo näytti aika lailla oikealta, kun alkoi K:lla.
?!
-Siis k o r i a n t e r i  ja  k i r v e l i? Oliko ne sinun mielestä kirveli niin kuin sama asia kuin korianteri?
Heiluttelen kirvelipuskaa Kotitohtorin nenän edessä ja ihmettelen, miten sitä pitää käyttää. Korianterista vielä olisin selvinnyt, sen käyttö on melkein kuin persiljaa joukkoon viskelisi.

-No niin ainakin melkein, näin me ajateltiin poikien kanssa.

Mitä siinä sitten naisihminen muuta kuin ihailemaan liharöykkiötä.  Hallissa kuulema tehty pala palalta, lammastakin mukana. Luukin vielä. Niin kuin karjanlanpaistiin kuuluu...
Ei tiennyt kauppias, että se ruskistamisen jälkeen maustettiin paseeratulla tomaatilla, väkevällä tacokastikkeella ja kidneypavuilla ja valkosipulilla. Uunissa vielä haudutettiin 3 tuntia.

Olikin hyvää. Kirveliä ei käytetty laisinkaan.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kyllä kuulostaa. Mutta olisi varmaan syntynyt niistä vakuumilihoistakin. Ole silti onnellinen, kokkaava mies on aarre!

    VastaaPoista
  2. Kuulosta herkulliselta tuo "karjalanpaisti".

    VastaaPoista