Sivut

keskiviikko 19. elokuuta 2020

Staycation - tämä tarjous on tosi!

Voihan hyvää päivää… 
Aamun aviisia lukiessani tajusin olevani ihan aallonharjalla, mitä tulee matkustamiseen. Olen tietämättäni toiminut, kuten termin ´staycation´ mukaan pitääkin. Siis yöpynyt oman kaupungin hotelleissa ja tutustunut pikkukaupunkien ja oman lomakylän `räkälöihin`. Staycation voi viedä "outoon paikkaan, jonne ei muuten menisi" (TS 19.8.). Tätä tein jo 25 vuotta sitten.

Riippukeinu on staycation -toimintaan liittyvät apuväline.

Liekö koronan tuomaa, ei siis lähdetä lomalle ulkomaille (niinköhän on, kun seuraan oman kaupungin lentoaseman testituloksia), vaan ollaan omilla kotikulmilla paikallisia palveluita hyödyntäen. Paikallisuus on siis avainsana. Voidaan syödä ja majoittua hienosti tai sitten ei. Tai tullaan yöksi kotiin. Staycationin ydin on, että kaupunkilaiset haluavat kokea oman kaupunkinsa matkailijoina. Virkistää nähdä tuttu paikka uusin silmin. 
Pääasia on huolellinen suunnittelu ja valmistelu (TS 19.8.). 

Seuraavan kerran mustikkaan ja muihin mökkipuuhin lähtiessäni voinkin todeta, että olen kehittänyt vallan mainion ”staycation” -lajin. Riippumattokeinukin löytyy, siinä jos missä tuntee olevansa todellinen staycation -guru. 

Hiukan jalostetummasti päätin ensi vuodeksi ryhtyä kauppamaan `work-staycation´ palveluja: Vuokraan mökkiäni (autotie perille, kaikki mukavuudet, pallogrilli, sauna meren rannalla, lähin ´räkälä’ 10 min ajomatkan päässä, harvoin puhalluksia, poiju) ja perin yöpymismaksun, joka ei päätä huimaa. Sen sijaan yöpyjät voivat maksua vastaan kokea munaskuitaan myöten, miltä paikallisten olosuhteiden ruumiillinen työ tuntuu. Niiden hinnat ovat kohtuulliset. 
Näitä lajeja ovat esim: 
- kaislasavotta 
- rikkaruohojen kitkentä, nurmikon leikkaus 
- mustikanpoiminta (marjat saa itselleen lisämaksua vastaan) ja puhdistus
- ojankaivuu perinteistä lapiotekniikkaa käyttäen (yksi porukka kaivaa ojan, seuraavat peittävät , työn tuntu on taattu) - tässä metrihinta 
- halkotyö (klapikone on) ja halkojen pinoaminen 
- rännien puhdistus 
- soutuveneen puhdistus 
Siispä mainosstrategiaa laatimaan. Uskon vakaasti, että palveluideallani on kysyntää – kaupungistuminen vieraannuttaa ihmiset sykkeen kohottavasta ja hiet pintaan tuovasta toiminnasta. Sitä varten on kuntokeskukset. 
Mökillä on muuten rannasta liki tontin huipulle ulottuvat noin 45 asteen kulmassa olevat portaat. Siinä on treenaaville ´stayvacationia’. 
Hinta määrittyy sen perusteella, miten moneen kertaan jaksaa kantaa sauna- ja takkapuut ylhäältä alas.



PS
Ja maskeja tulee käyttää julkisissa kulkuvälineissä. Mökille pääsee bussillakin, jos jotain oikein extremä haluaa. 
Olen kokoamassa tämän palvelun suhteen testijoukkoa. Ilmoittaudu mukaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti