Sivut

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Mökkihankkeen alkumetrit - tuliko tehtyä virhe?

Mökin/tontin/kiinteistön omistaminen jysähti kerralla eilen, kun saavuin tontille, tarkemmin sen rantaan. Viisas Mies (isäni siis) oli varoittanut ja kysynyt monta kertaa, haluanko tätä, kun lahjakirjan allekirjoitukseen menossa olimme. Halusin. En kertaakaan epäröinyt, paitsi eilen aamupäivällä...
Näky oli lohduton:
 Kaislaa
 Kaislaa - ja naapurien laiturit ihan silmissä... kasvaahan ne kaislat uudelleen näkösuojaa antamaan?
 Kaislaa.
 Laituriin kiinnittynyt yksinäinen.
 Laiturin kasa.
 Verkonlaskupaatti - sekin pitää siirtää veteen - miten?
Haasteellisin osuus tontilla kuitenkin lienee näissä vedoissa:
Paikkakunnan vesiosuuskunnan liittymä on nyt tontilla - nyt se pitää liittää olemassa olevaan mökkiin ja siihen tulevaan, jota vasta suunnitellaan...

       

Tikussa kerrotaan verijohdon ja viemäjohdon paksuus, näin ymmärsin. Vierellä viime syksyn urakoinnin tuotoksena kaunis klapipino saunan taustalla.
Pumppaamo on ihan mystinen juttu:
 Eikö ole hieno?
 Perinnetyökalu taistossa kaisloja vastaan.  Hartiat hellinä... Kieltämättä rannassa puuhastelu aurinkoisessa kevätsäässä oli rentouttavaa.  Ja toisin kuin omassa työssä, kädenjälki näkyi h e t i . Siis palkitsevaa!
Onneksi mukana ollut äitini oli tehnyt eväät - ja ihan perinneAiramissa. Kyllä maistui!
Ehkä tästä selvitään.
Ai missä Kotiprofessori oli? Pysyi kotona. Oli kuulema joku juttu kirjoitettavana. 

Tosin lähti mukaani takaisin tontille, kun olin epävarma, laitoinko oven lukkoon. Onneksi matkaa ei kerry kuin 30 minuuttia per siivu, silta löytyy, tie perille ;)

Ovi oli muuten lukittuna ihan niin kuin pitikin.

PS
Siinä samassa katselimme uuden  vierasmajan paikkaa ja sain kuin sainkin Kotiprofessorin ymmärtämään, että mieluummin kannattaisi laittaa muutama neliö enemmän kuin vähemmän ;)

3 kommenttia:

  1. Kyllä se siitä iloksi muuttuu kun luonto kunnolla herää ja alkaa työntää vihreää.

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa mökki-ihmisten joukkoon! Odottakaas kun kesä tulee niin teitä ei pitele mikään pois tuolta. Se mökkipuuhastelu kun on ihan eri juttu kun mitkään "pakolliset" askareet :)

    VastaaPoista