Sivut

lauantai 24. tammikuuta 2015

Koulutuspäivillä

Kaksipäiväinen työpaikan suunnittelusemnaari vietettiin Tampereella mennä viikolla.
 A Room with a View - kylpylämeininkiä.
Otin mukaan kamerani ja harjoittelin kuvakulmia, valotuksia ja niin edespäin. Valokuvauskurssin (oikeammin kahden peruskurssin) opit olivat täysin unoihduksissa. Kuvia on aika lailla. Ja kannattaa käöydä jääkaapilla ennen kuin tästä etenette. Voi tulla huikopalan tarve...

Välipalapähkinät viihdyttivät.
 Niitä sai rajattomasti ja niitä seurueemme nautti melkoista vauhtia.
 Iltaohjelma paljastettiin vasta paikanpäällä. Se ei liittynyt mitenkään uimiseen tai kylpemiseen.  

   
Meitä oli 27 ja teimme itse illallisemme yllä olevan reseptin mukaan, manselaisittain reiluin annoksin voita, sokeria, kermaa säästelemättä.
 Varoitus herkkavatsaisille: illan neljän lajin  menu oli ihan rekkamiesluokkaa. Alkumalja nautittiin perusaineksia maistellen: mustaa makkaraa, sinihomejuustoa ja puolukkahilloa. Melkoista tytinää heti alkuun.
.
 Suolattomille suolatonta kanankinttua+kuohuviiniä - ennen kokematon yhdistelmä.

 Keittömestari Mika oli esivalmistellut osan aineksista. Kalatkin näin nätisti.


Sipulit matkalla kattilaan...

Uppomunien alku


      Uppomunia manselaiseen pyttipannuun
  
 Kananmunakuvaharjoitus - eri säätimillä otettu, kun vaan muistaisi millä...

Alkupalaleipävuori odottaa. Tämän päälle tuli isto siivut häränfilettä ja punakaalihaudutus. Olisi ihan riittänyt koko illan ruuaksi.

Väliruuaksi leipästen päälle oli kalakeittoa, alla liemiaineksia
Pääruuan eli "pyttipannun" perustarvike. Se kuorittiin, pilkottiin ja sitten se upotettiin kermaan, lisättiin Dijon sinappia (sellaista jossa oli siemeniä mukana) ja eiku keittämään.



Perunat odottavat kermaa Kuinkas sitten kävikään?
    - Ei se ole pohjaan palanut, se on vaan hiukan tarttunut, totesi keitoksia ohjaava keittiömestari ja vaihtoi palovammaisen  pyttärin uuteen kattilaan... Kuulema tulee hyvä paahteinen maku, kun hiukan pohjaan tarttuu...
Pyttärin seuraksi paistettiin possunfileetä
Ja jotta ei nälkä jäisi kiusaamaan,  seuraksi vielä makkaraa
Olin itse jälkiruokaryhmässä.  Valkosuklaamoussee, vadelmakerrosratkaisu ja kaiken kruunuksi kaurakeksit. Teimme töitä parittain ja minä parini kanssa vastasimme kaurakekseistä

                                 Jälkiruoka-astia odottavat
Kaurakeksiprosessia


 

Tässä vielä valmiit annokset
                                                                    Härkärievä
                                                                     Kuhakeittio
                                                             Mansen pyttis vei sanattomaksi
          Lautaselle jäi yli puolet - pitihän illan kohokohtaa varten olla tilaa:
                               Jälkiruokamme: valkosuklaamousse, vadelmakiisseli ja kaurakeksi.


Ihan tyhjentävä homma. Eikö?

3 kommenttia:

  1. Ristus, mitkä eväät! En olisi jaksanut puoliakaan. Varmaan hauskaa kokkailla yhdessä porukan kanssa. Tuliko mieleen koulun kotitaloustunnit?
    Hyviä lähikuvia eli ainakin jotain on kurssista jäänyt mieleen :) Jäi kiinnostamaan tuo pyttiksen perunaosuus, perheeni miehillekin voisi maistua. Oliskos tarkempaa ohjetta saatavilla? En viitsisi testailla, jos jääkin sitten syömättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo alkupala täytti, vaikka jätin leipäpalan kokonaan sivuun, söin vain lihan. Pääruoka oli oikeasti ihan ällöttävän suuri annos. Mutta mukavaa oli. Laitoin mailin sinulle ohjeineen!

      Poista
  2. Hienoja kuvia olet ottanut, herkullisia annoksia. Mulle ois ollu monen päivän pääruoat tuossa. heh.

    VastaaPoista