Sivut

tiistai 10. syyskuuta 2013

Voihan juusto

Käyn maanantaisin omassa harrastekerhossa, minkä vuoksi joskus tulee iltapäiväruuan kanssa kiire, ellei ole  viikonlopun spektaakkelijäännöksiä kaapissa. Viikonlopun nakit ja muusi nautittiin ihan viimeiseen tippaan, mitään ei jäänyt. Kun eilen vielä iltapäivän virallisen työajan yli menevä kokous esti kaiken koti-ja keittiötyön ennen kerhoa, Kotitohtorille jäi ohjeeksi tuoda kaupasta muiden äitien tekemää pinaattikeittoa, ja jos ei se maistu, niin itselleen sitten mitä mieli tekee.
Kerhokassia pakatessa lämmittelin keittoni ja Kotitohtori valmisteli omaansa, joka oli jonkun äidin tekemä hampurilainen.
-Mitä ihmettä sinä siihen oikein laitat?
-No tätä horse relish sinappia ja tuota chipotie juttua (aika väkevää mielestäni) ja sitten vielä venäläistä suolakurkkua
-?!
-Ajattelin vielä lisätä tipan ketsuppia
Haarukoituaan pari kertaa tätä "kerrariaan", ilme muuttui kummeksuvaksi.
-Mitä ihmettä, onko tämä pilalla?
-No mikä nyt (menin paikalle, pyöräilykypäräkin oli jo päässä), eikö se ole lämmennyt tarpeeksi?
-Tämä on ihan ihmeellisen tuntuinen ( juustosiivu veitsenterällä).
-No eikö noissa yleensä sitten ole juustoa, sehän on juustohampurilainen. Jos se ei ole lämmin, niin laita uudelleen mikroon.
-En minä voi tätä uudelleen laittaa minnekään, tässä juustossa on vielä muovi päällä.
-N y t  s e i s - minä otan kuvan (riemullani ei ole rajaa).
Istuu kiltisti ja odottaa, muovipäälysteinen juusto veitsen päällä.

Kysyy sitten siinä kuvaa ottaessani hiukan onnettomana, että tämä varmaan "pääsee" blogiin.

Taatusti.

-Kyllä meidän omatekemät näyttivät paremmilta, totesi siinä kuvaussession aikana.


Kaksi huomionarvoista kysymystä:
1) Kuinka joku voi preparoida valmishampurilaista niin, että ei näe/tajua, että välissä on juusto? Ja etenkin, että siinä on muovi päällä?
2) Vai oliko kyseessä jonkun muun äidin valmistusprosessin virhe?

Minun pitää uhrautua kertaalleen ja hankkia vastaavaa ja tutkia. Omatekemistä olen Kotitohtorin kanssa ihan samaa mieltä, vaikka Iltasanomien mukaan teollisuusvalmisteiset ruuat ovat paikoin  kotitekoisten veroisia, ellei parempiakin. Ainakin nämä meidän omat olivat ihan hyviä.

3 kommenttia:

 1. Tämä on paras ruokabloggaus, jonka olen koskaan lukenut. Kiitos siitä.

  VastaaPoista
 2. Hyvä että muutkin tolloilee välillä. Lohdullista.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, että uhrauduit mahdollisesti myöhästymään kerhostasi, jotta me muut saimme hyvät naurut:) Uskomatonta kyllä, jos juusto on tarkoituksella jätetty muovin sisään ja se pitäisi älytä kuoria ensin pois.

  Minä olen muuten olokseni huomannut pääseväni helpommalla ruokien suhteen nyt, kun aloitin työt. Katri Antell nimittäin huolehtii nykyään meidän perheen ruuanlaitosta. Harmi vaan, etten käy joka päivä töissä;)

  VastaaPoista