Sivut

lauantai 14. syyskuuta 2013

Allashavaintoja - ja syysarvaus - palkinto luvassa!

Eilen perjantaina 13. päivä päättyi minun ulkoallaskauteni. Samppalinnan uimala sulkeutui ja vesijuoksukuntoiluni siirtyy oman työpaikan tarjoamaan sisäaltaseen. Olen vuodesta 2006 käynyt kesäkauden (touko-elokuu) "aamuryhmässä". Aloittaessani koin olevani nuorisoa, nyt huomaan olevani tuon klo  06.00 aloittavan uimariporukan keskimääräistä ikää (melkein eläkkeellä tai reilusti sen sen yli). Sen kunniaksi tänä vuonna päätin jatkaa ihan loppuun asti, kun syyskuussakin allas vielä auki oli. Aamut  ovat olleet jo viileitä, tunnelmaa on lisännyt sakea sumu. Satamasta kuluu laivojen sumutorvet. Me astumme sinisävyisessä aamussa höyryävään altaaseen. Parempaa aloitusta päivälle en tiedä.

Tilanne 5.9. 06.00: ilma 8, vesi 26, harjoitus 30

Aamu-usva altaalla, urheiluvälineet odottavat ottajaansa.
Uimareita on monetyyppistä: He valitsevat ratansa tarkoin. Rata 1: Kuntouimarit, Rata 2: Kuntouimarit Hitaat, Rata 3: Kuntouimarit Nopeat  (totta, nämä luokat löytyvät kyltteinä altaan ratojen päistä). Joku kuntouimari tekee joskus urakkaansa siinä puolella allasta, jossa juoksuvyötä käyttävät parveilevat. Ovat sitten vihaisia ja noin lähes huomaamatta suupieli vain hiukan raollaan mainitsevat toinen tosilleen ohi mennesään  "hidastelijoista", jotka tukkivat tien. Ei pääse tunnissa sitä vertaa kierroksia kuin muuten pääsisi. Kun heille sanoo, että uimarien radat on tuolla hihnojen takana, he suuttuvat. Seuraavana aamuna eivät enää tervehdi. - Täällä muuten aina tervehditään vaikka ei sen kummemmin tunnetakaan.
Juoksuvyötä käyttävissä on myös alaryhmänsä (liki kaikki naisia):
-neljän naisen porukassa vähintään kahden radan alan valloittavat (vauhti verkkainen, toki etenee)
-kolmen naisen vastaava (vauhti verkkainen, voidaan pysähdelläkin)
-kahden naisen pari, joka puhuu pahaa niistä, jotka eivät juuri tänään ole paikalla (oikein painokkaan asian ollessa kyseessä parkkeerataan altaan matalaan päähän ja torpataan muiden kääntyminen)
-yksinäiset (rauhalliset), joita edellä mainitut harmittavat, koska keskenään jutustelevat naiset eivät ymmärrä, että se yksin vesijuokseva on kuntoilemassa ja haluaisi päästä ohi
-yksinäiset (kuumakallet), joita edellä mainitut harmittavat niin, että poistuvat paikalta (erityisesti jos klo 06.00-07.00 joutuu kuuntelemaan työkavereitaan parjaavia, elämäänsä ja työhönsä kyllästyneitä, työvuoroihinsa tyytymättömiä naisia)

Arvaatteko, mihin ryhmään minä kuulun? - Arvanneiden ja kommenttinsa jättäneiden kesken arvon  yllätyspalkinnon!

5 kommenttia:

 1. Yksinäinen, ei kuumakalle. Perustelu: En usko, että kuntoilija lopettaisi kuntoilunsa vain siksi, että kuulee lajitovereidensa ilkkumispuheet. Joillekin ihmiseille tämä ystävän kanssa ikävienkin asioiden vatkaaminen ja toisten ilkkuminen tai taivastelu, työpaikan (ja etenkin johdon) arvosteleminen ja miesten pahuuden päivittely on terapiaa. Suosittelen. Ilkkumista en toki ymmärrä. Yhtään. Kaiki muu menköön aamuterapiana ;). Ps. minä tiedän vielä paremman aamun avauksen (omasta mielestäni toki): kuppi kuumaa, ei liian laihaa eikä liian vahvaa kahvia ja oma rauha. Hiljaisuus. Siinä sitä luovuus kehittyy.

  VastaaPoista
 2. Veikkaan myös että yksinäinen rauhallinen, jota "juoruringit" vähän harmittavat mutta ei ala kiukutella asiasta.

  VastaaPoista
 3. Arvaan myös rauhallisemmaksi versioksi yksinäisestä, vaikka luulenkin sinua ärsyttävän poissaolevien parjaaminen. Uskoisin, ettet silti viitsi häipyä, kun olet kerran paikalle "raahautunut".

  Samanlaisia uimareita, siis noita kaikkien ryhmien edustajia, taitaa löytyä joka hallista ja uimalasta. Mutta onko teilläpäin niitä, jotka tulevat uimaan kasvot täydessä pakkelissa ja tukka kuin kampaajan jäljiltä, pesemättä? Itse huomasin ilmiön taas, kun pitkästä aikaa kävin uimahallissa. En ymmärrä, miksi hallin henkilökunta ei poista heitä, lähes poikkeuksetta itärajan takaa tulleita, altaasta. Kuulutukset kyllä kehottavat monella kielellä peseytymään ennen altaseen menoa, mutta ei vaivauduta vahtimaan toteutuuko se. Ärsyttävää!

  VastaaPoista
 4. Blogissani on sinulle haaste. Tsekkaa kun ehdit!

  VastaaPoista