Sivut

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Suomi maailmankartalle!

Teimme perinteitä myötäilevän reissun pääkaupunkiseudulle. Ihan mielenkiinnosta en jaksanut mennä sisään antikvariaattin  odottamaan Kotiprofessorin valintoja  tein pikkuturneen havainnoidakseni, millä tavoin Suomea markkinoidaan. Kyseessä oli tällä kertaa Temppeliaukinon kirkon ympäristö - siellä jos jossakin parveilee turisteja tuota upeaa kirkkoa ihmettelemässä.
 Kirkon läheisyydessä on useita matkamuistomyymälöitä.  Tuli mieleeni British Museumin likeiset myymälät...

En pysty muuhun kuin ihmetykseen -  paikalla käy tuhansittain ihmisiä vuosittain - näinkö me Suomea mainostamme? Ei tarvitse Lappiin asti mennä, täältä löytyy kaikki tarvittava.
 
  Joulukoristeetkin löytyvät - siitä en tosin moitteen sanaa anna, joulukauppa on hyvä idea.  Suomalaisittain oudoksi katson äärettömän runsaan peikkotarjonnan  joka putiikissa...
Ainuttakaan asiallista, saatikka viihtyisä kahvilaa ei ole, jossa voisi itsensä kirkossa janoiseksi ja/tai pikkusuolanälkäiseksi saattanut viihtyillä hetken.
  Onneksi on teikövei. Siis oikeammin  siihen tarkoitetut astiat!
Muumeista ei pääse täälläkään...
 ...ei missään...
 Viileään kesään voi tarvita lämmikkettä...

Oudolla tavalla  "baltic amber" on esillä todella monessa kivijlassa!

 Kirkon koettuaan todella tarvitsee rohkaisua herkistyy shoppailemaan - aloitus sujui hyvin Tornista käsin. Komeat maisemat poistivat krääsätauhkan tehokkaasti!
Virkistävän hetken jälkeen oli vuorossa Ateneum ja EMMA - niitä molempia suosittelen!


3 kommenttia:

  1. Ihan varmaan on vaan inhimillinen lipsahdus, mutta kuvissasi on siis Temppeliaukion kirkko :) Olen todella samaa mieltä kanssasi, että on ihan hullua, kun Suomea markkinoidaan Kiinasssa tehdyllä krääsällä, vaikka täällä olisi todella hienoja matkamuiston arvoisia käsityöläisten tekemiä tuotteita, myös pikkurahalla. Onneksi monet museokaupat ovat älynneet asian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin - kaunista, kotimaista löytyisi pilvin pimein!

      Poista