Sivut

perjantai 9. elokuuta 2013

Kahvikissa kierroksella (6) - Cafe Manuela

Kahvikissa suuntaa kulkunsa satamaan päin, jossa hyvän kulkureitin varrella Aurajoen rannalla sijaitsee Cafe Manuela.  Rantaa kulkevia hemmotellaan hyvän kahvin lisäksi itse leivotuilla pikkusuolaisilla ja pullilla. Janoisille on janojuomia, myös alkoholipitoisia, vaikka niistä ei kahvikissa piittaa.  Kulku rattailla sujuu hyvin sisälle, jossa ainakin testihetkellä mahtui hyvin pitämään rattaat sisätilassa. Käytettävissä on pikkuiselle kissalle syöttötuoli. Kristallikruunut tuovat tunnelmaa.


Niin sisällä kuin terassilla mahtuu olemaan varsin mainiosti. Jos istuu sisällä, voi ikkunasta seurata ohikulkevia kävelijöitä ja ohi lipuvia laivoja. Varvin tori ja sitä ympäröivä vanha tehdasmiljöö tuovat oman kiinnostavan lisänsä maisemaan.

 
Katseltavaa riittää myös museoalus Sigynissä. Sinne voi piipahtaa, jos voimia riittää.

 
Kahvikissa kiittää:
Lapsinäkökulmasta erityiskiitos pillimehuvalikoimalle  ja jäätelöaltaalle, josta löytyy myös ihan tavallinen suklaapuikko.  Riittävä jätskinälkään. 


Cappuccinon valmistuessa huomio kiinnittyy siihen, että kuppi lämmitetään ennen kahvin laittoa. Näin myös cafe latten suhteen.  Kahvi on todella kuuma nautinnon alkaessa ja kestää nautittavana pidempään. Kummankin kahvin ulkonäkö on houkutteleva. Vaahto on pehmeän täyteläistä ja sitä on paljon – siitä kahvikissa tykkää. Pieni kissa sai pillimehun, joka helteellä teki  nopeasti  kauppansa. Leivonnaistarjonta on monipuolinen, suolaisia vaihtoehtoja on - näistä itse tehdyt suolaiset piirakat ovat klassikko.  Tällä kertaa koko testijoukkue otti jäätelön. Manuelan itse tehty voisilmäpulla on toki aikanaan maistettu. Sen voittanutta ei ole.
Palvelu on ystävällistä ja asiallista. Kahvin valmistuksen yhteydessä siitä kerrotaan mukavalla tavalla. Samalla muistellaan aikaa, jolloin Manuela oli Thalia -korttelissa.
 
 
Tarjolla on lukemista niin aikuisille kuin lapsille. Tätä voisi suositella muillekin kahvikissan reitille osuneille paikoille. Uudet sisustuslehdet olivat testiryhmän isommille kissoille mieluisaa luettavaa eikä pikkukissakaan valikoimaa moittinut.
 
 
 
 
Kauniit kukkaset lisäävät kahvihetken mukavuutta.


Pientä viilattavaa:
Cappuccinon kanssa voisi olla pieni suklaamakeinen.
Levottomuus ja hälinä viereiseltä terassilta harmitti – sille ei Manuela mitään voi. Onneksi  terassien välissä on näkösuoja. Tupakoivien alue - iso osa terassista - on melkomoinen.  Alue sijoittuu iltapäivän aikaan terassin auringolta suojassa olevaan osaan, jonne istuminen hellesäällä oli välttämätöntä. Vaikka pöydässämme ei kukaan tupakoi,  tuhkakuppina toimiva kukkaruukku haisee ja naapuripöydän tupakansavu ulottuu kissojen neniin harmittavasti. WC on tilava, vaipanvaihto onnistuu, mutta tila hyötyisi pienestä pintaremontista.
Erikoismainintoja:
Tähän mennessä ainut kahvila, jossa on lasten kirjoja ja uusia aikakausilehtiä tarjolla. Lapset ovat tänne tervetulleita. Terassilla on kauniit kukat ja niitä hoidetaan rakkaudella. Sohvalla voisi istua ja katsella kukkien lomassa siintävää Sigyniä ja Martin kirkon tornia pitempääkin.
 
Cafe Manuela
http://www.cafemanuela.fi
Läntinen Rantakatu 65
20100 Turku
Ma-Pe 8-20; La 10-18; Su 10-19

Kahvikissa seikkailee myös Kaupunkilehti Turkulaisessa.

4 kommenttia:

 1. Onnea mummo... Voitit mun blogiarvonnassa kirjani... Kumman kirjan haluat?
  Maijun korttitekniikat vai Paperista joulun taikaa?

  VastaaPoista
 2. Voi ihme ja kumma, Paperista joulun taitaa olisi ihana

  VastaaPoista
 3. Piti käydä kaupunkilehden nettisivuilla kurkkimassa ja siellähän se Mummo kirjoittaa :) Hienoa yhteistyötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär keksi minulle puuhaa, kun sairaslomalla (olkavaivan korjausoperaatio) tuli aika pitkäksi...

   Poista