Sivut

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Cityviljelyn hurmaa - Osa 1

Taloyhtiömme pihalle valmistettiin kaksi istutuslavaa, kooltaan noin 1m*2m. Tarkoituksena oli, että kaikki kiinnostuneet saisivat jotain pientä viljellä. Ilmoittautuneita kertyi 3 (minä myös, hiukan hampaat irvessä, mutta  hallituksen jäsenenä pitää olla aktiivinen).


                              

Mietin tarkoin, mitä viljelisin. Olen nimittäin varma, että jos ei kateelliset naapuritaloyhtiön porukat (talo tuolla taustalla) käy viemässä satoamme, niin sen tekevät liikekannalla olevat citypuput. Päädyin kukkasiin ja aina luotettavaan tilliin.

 
Siemenet kylvin kesäkuun alussa (hiukan varmaan myöhässä). Kesäkukkasekoitus tässä kuvassa. Naapuri ehti laittaa puolitoista viikkoa aikaisemmin salaattia, kurkkua ja porkkanaakin ja mitä vielä, en muista.
 
Tilanne  kesäkuun lopussa, naapurien laari vasemmalla.
On se hyvä siinä rintaa röyhistellä, kun istutus oli ennen muita.
                          
Naapurin sipulit ja minun orastava tillini tuolla kauempana.
Porkkanaakin kuulema laittoivat. En näe sitä.

Minun upeat tillit ja ihan tuolla vasemmalla ylälaidassa
kesäkukkasekoitukseni alut.
 
Tässä kolmannen viljelijän (vasta viikko sitten) istuttamat jotkut
- pikkiriikkistä itämistä näkyvillä siellä on.
Cityviljely on mukavaa. Naapuriviljelijä lähti matkoille kahdeksi viikoksi ja lupasin kastella. Odottelin aikani (yli viikon pinnistelin), kunnes sitten viime yön sade säästi siltäkin puuhalta. Pelkään, että naapuri viipyy pitempään matkoillaan. Silloin tulee eteen heidän porkkanoidensa harvennus. Ongelma on, että en tiedä, mikä näistä kaikista esittämistäni tupsakkeista on se porkkana.
 

2 kommenttia:

  1. Kiva idea tuo! Ja kun elokuussa laitat kuvia, niin varmasti laareissa vihertää ja kukkii jo ihan eri lailla.

    VastaaPoista